Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 18. dec. 2021

TV Maribor • Sob, 18. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Jon mora paziti na Timija, ko gre njegova mama po opravkih. Le kaj bi šlo lahko narobe?

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Kmet sledi nenavadnim zvokom in se znajde v labirintu iz sena.

10:30
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:05
Kultura

Bili smo na razstavi Asterix v Galeriji Kresija, ki so jo pripravili ob 60. obletnici izida stripa. Slikovno gradivo prikazuje likovni razvoj, ki ga je doživel najpopularnejši junak evropskega stripa. Prav danes pa 30 let praznuje tudi prvi celovečerni igrani film posnet v samostojni Sloveniji, Babica gre na jug. Nocoj so slavnostno projekcijo z gosti pripravili v Kinoteki. V Galeriji Velenje smo si ogledali razstavo A Human Experience umetnice Jane Zornik, obiskali pa smo tudi umetniški bazar, ki bo do konca tedna potekal v ljubljanski dvorani Tabor.

Zaključni del svetovnega rokometnega prvenstva za ženske v Španiji se igra v Granollersu. Brez branilk naslova Nizozemsk, saj se niso prebile v izločilne boje. Za medalje na 25. izvedbi tekmovanja se borijo reprezentance držav, ki v rokomet vlagajo največ. Naslednje veliko tekmovanje bo evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo gostila Slovenija.

Zaključni del svetovnega rokometnega prvenstva za ženske v Španiji se igra v Granollersu. Brez branilk naslova Nizozemsk, saj se niso prebile v izločilne boje. Za medalje na 25. izvedbi tekmovanja se borijo reprezentance držav, ki v rokomet vlagajo največ. Naslednje veliko tekmovanje bo evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo gostila Slovenija.

Etična hiša v Sakalovcih. Prenovljeno porabsko domačijo predali svojemu namenu.
Pot do Kmetije. Na Gornjem Seniku z natečajnimi sredstvi asfaltirali cestno povezavo.
Novo odkritje v samostanski zgradbi. Med beljenjem županove pisarne so se prikazali nefigurativni motivi.
Tovarno kos bo odkupil Monošter. Načrti mestne občine s šesthektarskim industrijskim območjem.

Spet prihaja Bob leta, ki informira, komentira, nasmeji in provocira. Kaj je burilo duhove od tiska do spleta, izveste na Bobu leta.

Timi je premajhen, da bi igral košarko z ostalimi, a on se s tem ne strinja.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Jon in Bitzer igrata namizni tenis in ko mora Jon rešiti žogico z vrha kupa krame, ga čaka nenavadna pot navzdol.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Redke so priložnosti, da gostimo sogovornika, ki je živa priča zgodovine. V tem primeru zgodovine gradu Viltuš, prvega od osmih gradov, ki se v porečjih rek Drave in Dravinje zvrstijo od meje med nekdanjima Karantanijo in Štajersko marko vse do današnje meje med Slovenijo in Hrvaško. Naš gost Pavel Kundid je danes star 95 let, in se živo spominja predvsem dela povojne zgodovine gradu Viltuš.

Živali so pogrešale pomlad, saj je zima trajala že res predolgo. Zato so se odpravile iskat toplo vreme, ki ga je ugrabil medved in odnesel na nebo. Sklenile so, da bodo toplo vreme osvobodile. Seveda pa so morale najprej najti ključe medvedove koče in pri tej nalogi se je nadvse izkazala drobcena miška.

Skupaj bomo s Slovenci v Prezidu v Gorskem kotarju. Z nami bo učiteljica slovenskega pouka in predsednik Kmetijske izobraževalne skupnosti. Spoznali bomo tamkajšnje slovensko društvo.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Cene električne energije na evropskih borzah od novembra dalje dosegajo rekorde, glede na april so se cene za terminske pogodbe – to so pogodbe za zakup elektrike v letu 2022 –, povišale za skoraj 350 odstotkov. Posledica so podražitve pri večini dobaviteljev v Sloveniji. Pregledali smo njihove cenike in primerjali cene najugodnejših ponudb za gospodinjstva. Razlika v ceni med najdražjim in najcenejšim ponudnikom je kar 65 odstotkov. Presenetil je tudi primer Telekoma Slovenije, ki bo z novim letom prenehal dobavljati električno energijo. Kaj čaka trinajst tisoč Telekomovih odjemalcev, če do konca leta ne sklenejo pogodbe z novim dobaviteljem?

Meti Kušar pomeni poezija močno komunikacijo med ljudmi. Čeprav gre v njeni novi pesniški zbirki Zmaj za simbolno, metaforično govorico, pesmi govorijo o konkretnem življenju. Pesnica najde polnost življenja tako v domu, bogatem z izročilom prednikov, kot v naravi, ki zaživi v številnih podobah drobnih manifestacij življenja. Zbirka Zmaj govori tudi o osebni in kolektivni svobodi in preseganju enoumja; o tem, da nam prav notranja svoboda pomaga premagovati strah in tesnobo. Predvsem pa pesmi prinašajo spoznanje, da ne moremo živeti polno brez prebujene duše, brez duševnega življenja. V drugem delu oddaje bo predstavljen roman Krasni dnevi Andreja E. Skubica, enega naših najbolj izstopajočih in nagrajevanih pisateljev. Gre za družinsko sago o trku treh generacij družine Šauta. Vsi romaneskni liki so natančno psihološko osvetljeni, prikazani so tudi mehanizmi, ki preprečujejo, da bi se med ljudmi, ki so si najbližje, vzpostavila pristna človeška bližina. Čeprav se zdi življenje družine umirjeno in neproblematično, se izkaže, da so vselej lahko blizu usodne reči in da se vsak hip lahko vse sesuje.

Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiserka: Magda Lapajne

Val d'Isère je doslej gostil 33 ženskih smukov za svetovni pokal, na seznamu zmagovalk pa je 21 različnih imen. Tudi Ilka Štuhec, ki je tu zmagala leta 2016. V lanski (sicer za Mariborčanko ne posebej uspešni sezoni) je bila prav v Val d'Isèru najprepričljivejša, osvojila je četrto in sedmo mesto. Kako bo tokrat?

Predbožična turneja alpske smučarje tradicionalno zapelje globoko v Dolomite na Južnem Tirolskem v Italiji. Tako kot že več let bo prva postaja Val Gardena s tekmama v hitrih disciplinah, nato pa se karavana preseli v sosednjo dolino, v Alto Badio. Zaradi pandemije bosta tam na sporedu dva veleslaloma. Na progi Gran Risa Žan Kranjec že pregovorno uspešno tekmuje, zato lahko v nedeljo in ponedeljek pričakujemo dobre dosežke.

15. svetovno prvenstvo v plavanju v 25-metrskem bazenu je bilo z lanskega decembra prestavljeno na letošnjega, poteka od 16. do 21. decembra v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih. Slovenijo zastopajo tri plavalke: Katja Fain, Janja Šegel in Tjaša Vozel. Peter John Stevens, zadnji dobitnik medalje s svetovnih prvenstev v 25-metrskem bazenu, bil je drugi na 50 metrov prsno leta 2016, je moral zaradi bolezni sodelovanje odpovedati.
Nekateri plavalci so se že izkazali v mednarodni plavalni ligi, tudi Janja Šegel. Nekateri bodo prvenstvo izpustili, tudi zvezdniki, kot sta Caeleb Dressel in Katinka Hosszú. A vrhunski rezultati z zadnjih tekmovanj, tudi svetovni rekordi, obetajo še eno zanimivo prvenstvo.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov