Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 21. dec. 2021

TV Maribor • Tor, 21. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Igra nogometa se konča precej nenavadno, ko vsi igralci obvisijo v zraku.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Potem, ko se reševanje pobeglega papirnatega zmaja konča boleče, je Jon tisti, ki se zadnji smeje.

10:30
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:05
Kultura

Nocoj v Kulturi: bili smo na Zlatem abonmaju v Cankarjevem domu, nastopila je Beethovnova filharmonija s svojim glavnim dirigentom Thomasom Rosnerjem, solist pa je bil Alexander Gadjiev, v Lutkovnem gledališču Maribor pa smo si ogledali predstavo Strahovito, namenjeno starejšim od 5 let. Režiser Tin Grabnar, ki je ob Ani Duša soavtor besedila, se z izbiro senčnega gledališča loteva teme strahu in premagovanja strašljivih občutkov.

Dežela Koroška bo v soboto, 18. decembra, podelila deželne kulturne nagrade. Na področju likovne umetnosti bo priznanje prejela slikarka Zorka L.-Weiss.
Pod geslom „Näher rücken“ je pri Založbi Drava izšel deveti pohodniški vodnik kulturnega centra Univerze Alpe-Jadran, Unikum. Tokrat so v središču pohodi in postanki po Gurah.
V Gradcu so pri izkopavanjih pod mestnim gradom, ki jih je vodil slovenski arheolog Marko Mele, odkrili najdbe iz bronaste dobe.
Letos mineva 150 let, kar je bila prvič zapeta slovenska različica najbolj znane pesmi na svetu Sveta noč. Mešani pevski zbor Danica je skupaj z otroškim zborom pred tremi leti priredbo poljskega skladatelja Romana Drozda posnel dvojezično.
Internet: http://slovenci.orf.at

Ko starši niso starši. Preboj Pomurja. Za lepše praznike. Pomagamo Milanu Hrovatu. Silvestrski poljub.

V minutah tokratne oddaje Dober večer bo naš gost dr. Jože Osterc, agronom, upokojeni profesor Biotehniške fakultete v Ljubljani in minister za kmetijstvo v osamosvojitveni vladi Lojzeta Peterleta. Kmetijstvo tedaj in danes in zakaj so bili že antični filozofi mnenja, da nihče, ki ne razume problema pšenice nima elementarnih sposobnosti postati državnik. V ponedeljek, 20. decembra ob 20. uri na TV Maribor.

Stalnica torkovih juter, v katera vas bodo izmenično pospremili Matej Zemljič, Ljubica Mlinar in Monika Tavčar, so prometne minute, pregled dogajanja v sodnih dvoranah, delimo pa tudi nasvete za dom in vrtnarske nasvete.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: szilveszteri öltözködési tippek;
- Kar Antóny a konyhában;
- a Peter’s Pan együttes lendvai koncertje;
- klipek: Mius, Imitation feat. Kaltenecker Zsolt, Kovács Gyopár & Oliver From Earth.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: najprimernejša obleka za silvestrovo;
- Kar Antóny v kuhinji;
- lendavski koncert skupine Peter’s Pan;
- videospoti: Mius, Imitation feat. Kaltenecker Zsolt, Kovács Gyopár & Oliver From Earth.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V jubilejni 150. oddaji Ambienti se sprehodimo skozi nekatere presežke, ki smo jih predstavili v preteklih šestih letih.
Preiskali smo naš arhiv vrtov in poiskali primere, ki prikazujejo ustvarjalnost njihovih lastnikov. Presenečeni boste, kako pestra in enkratna so ta pribežališča! Seveda smo na kratko povzeli nekaj priporočil in nasvetov, ki jih velja upoštevati, kadar iščemo svoj najljubši kotiček na domačem vrtu.
Nekdaj temne, zaprašene in polne krame, danes pa svetla bivališča tik pod nebom. V 150. oddaji vam bomo pokazali nekaj najlepših slovenskih podstrešij - lepo obnovljenih in še lepše opremljenih.
Ko so se otroci odselili, se je starejši par odločil mestno življenje zamenjati za naravo. Razmeroma strma parcela pod Krvavcem, s katere se odpirajo slikoviti pogledi na Ljubljansko kotlino, je bila največja inspiracija pri zasnovi njune nove hiše. Presenečeni boste, komu sta oblikovanje novega doma zaupala.

Zaradi pomanjkanja novih avtomobilov, je povpraševanje po rabljenih vse večje, s tem pa rastejo tudi cene. Proizvodnja novih avtomobilov je zaradi pomanjkanja polprevodnikov in elektronike v drugi polovici letošnjega leta upadla za kar 30 odstotkov. Razmere naj bi se normalizirale šele v drugi polovici prihodnjega leta.

Premikanje bale sena se izkaže za težje opravilo, kot se sprva zdi.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Gibanje za pravično trgovino predstavlja alternativno obliko trgovanja med proizvajalci in potrošniki in si prizadeva za večjo enakopravnost v mednarodni menjavi. Gostji v oddaji bosta Marija Besednjak iz tržaške pravične trgovine in Živa Lopatič iz zadruge Buna in ljubljanske trgovine 3muhe.

V skednju pregori žarnica in Jonova druščina najde nov način za razsvetljevanje prostora.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenske kmetijske in gozdarske zadruge se povezujejo. Okrepiti želijo položaj in moč na trgu s kmetijskimi pridelki.Med najskrbnejšimi lastniki gozdov je letos tudi Bernard Štiglic. Obiskali smo ga na gorski kmetiji v zaselku Ter v Zgornji Savinjski dolini. V naših oddajah smo pripravljali tudi prispevke o varnemu delu v gozdu. Velikokrat nam jih je pomagal pripraviti Jurij Beguš, strokovnjak z Zavoda za gozdove Slovenije, ki prihodnje leto zaključuje svojo profesionalno pot.

Enako dobre so vroče kot ohlajene – ocvrte sardele. So hitro pripravljene in izjemno okusne, zato so bile ena najljubših jedi solinarjev. Ko se v ribiške mreže niso ujele sardele, so v olju končale druge manjše ribe. Vse kar je bilo potrebno narediti za okusen obrok, je bilo na dosegu roke: očiščene in pomokane ribe, ocvrte v vročem olju. Ob cvrtju se je vsem članom solinarske družine najbolj prilegla solata, včasih zelena, največkrat pa kar zabeljen paradižnik, ki je dobro uspeval na majhnih vrtovih ob solinarskih hišicah. Pritličja teh kamnitih hiš niso bila namenjena le skladiščenju soli, ampak so v njih spravljali tudi tradicionalna orodja, ki so jih potrebovali pri nabiranju in spravilu soli. Ta so ostala stoletja enaka, saj se je tudi delo na solinskih poljih le malo spremenilo. Ker so pri nabiranju soli pomagali tudi otroci, so zanje izdelali posebej prilagojene manjše pripomočke. Tako se je znanje prenašalo iz roda v rod.

STRNJENKA Z MALINAMI
Mateja Reš nas tokrat razvaja s panna cotto. V sladico je dodala tudi sadje, ki ga je še nabrala v zasneženi naravi. Predlaga, da jo sestavimo po svojih željah, si pa lahko glavne sestavine poiščemo kar doma.
SOŽITJE Z DREVESI
Drevesni vrt, preostanek nekdanje drevesnice Vrtnarstva Celje, je dokončno izgubil svojo divjo podobo. Namesto parka tam zdaj urejajo protipoplavni nasip, drevesa pa so padla druga za drugo, tako kot sožitje dreves s sprehajalci.
PRAZNIČNE SMREČICE
Spoštujmo naravo tudi tako, da se odločimo za trajnostne oblike novoletnih jelk. Uporabimo različne, tudi reciklirane materiale ali srečico v loncu. Če nas premami vonj pravih iglic, pa kupimo smrečico z letos rumeno nalepko, ki označujejo nadzorovano sečnjo.
PODRAŠČEVKE
V nagradni igri nas je zanimalo, v katero skupino spadajo rastline, ki so jeseni v tropksem rastlinjaku s cvetovi pokrile tla. Odgovor smo izvedeli v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: szilveszteri öltözködési tippek;
- Kar Antóny a konyhában;
- a Peter’s Pan együttes lendvai koncertje;
- klipek: Mius, Imitation feat. Kaltenecker Zsolt, Kovács Gyopár & Oliver From Earth.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: najprimernejša obleka za silvestrovo;
- Kar Antóny v kuhinji;
- lendavski koncert skupine Peter’s Pan;
- videospoti: Mius, Imitation feat. Kaltenecker Zsolt, Kovács Gyopár & Oliver From Earth.

Ker je zaradi slabega vremena odpadel veleslalom v Killingtonu, so bile veleslalomistke brez tekme skoraj dva meseca, od uvoda v Söldnu. Takrat sta bili korak pred konkurenco Mikaela Shiffrin in Lara Gut-Behrami, uspešne so bile tudi Slovenke. Se je po dolgem veleslalomskem premoru kaj spremenilo?

Končuje se še zadnji plavalni vrhunec leta: po evropskem prvenstvu, olimpijskih igrah, evropskem prvenstvu v kratkih bazenih, mednarodni profesionalni ligi še svetovno prvenstvo v kratkih bazenih.
Šestdnevno tekmovanje je gostil Abu Dabi v Združenih arabskih emiratih. Slovenijo so zastopale tri plavalke: Katja Fain, Janja Šegel in Tjaša Vozel. Peter John Stevens, zadnji dobitnik medalje s svetovnih prvenstev v 25-metrskem bazenu, je zaradi bolezni nastop odpovedal.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov