Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 6. okt. 2022

TV Maribor • Čet, 6. okt.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Na festivalu Indigo v Cukrarni bosta nocoj nastopila Slavoj Žižek in Ervin Hladnik Milharčič, mi pa smo se pogovarjali tudi z oblikovalcem Rubenom Patrom o tem kako sta oblikovanje in kapitalizem prepletena in kakšne so alternative. V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma smo si ogledali eno največkrat izvajanih odrskih del britanskega skladatelja Thomasa Adesa Napudrana, ki velja za sodobno operno klasiko. Več pa tudi o novi izdaji Partizanskega dnevnika Edvarda Kocbeka, ki je izšla pri založbi Sanje.

Az adás tartalma:

- október 6. a magyar nemzet gyásznapja;
- ülésezett a Šalovci Községi MNÖK Tanácsa;
- megjelent a Szülőföldön magyarul támogatási program kiírása;
- új színházi évad Lendván;
- évfordulók a magyar tudományban 2022-ben;
- Egészségünkre!: a demencia.

Vsebina oddaje:

- 6. oktober, dan narodnega žalovanja Madžarov;
- zasedal je Svet MSNS Občine Šalovci;
- objavljen razpis Na rodni grudi madžarsko;
- nova gledališka sezona v Lendavi;
- obletnice v madžarski znanosti v letu 2022;
- rubrika Na zdravje!: demenca.

Emkej nas Iz Studia 22 pelje po poteh repa. Emkej nas navdušuje z zmagovalnim receptom: Besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal in podajanje besedil, simpatična štajerščina ter kanček drznega humorja. Tokrat ga bodo pospremili Muzičari. Da ne'o ki sam celega…

Obiskali smo »seniorsko« muco Bonnie. Svetujemo, na kaj moramo biti pozorni, če naša muca hujša. S predstavniki Društva študentov naravoslovja Univerze v Mariboru in dijaki Srednje prometne šole Maribor smo premagovali predsodke do živali kot so kače, kuščarji in podobno. Podoba Ptujskega jezera je te dni popolnoma drugačna. Milan Vogrin pojasnjuje zakaj. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Vabljeni k ogledu.

Četrtkovo jutro bo jesensko obarvano, saj bomo pripravili kup jesenskih sladic. Povabili vas bomo na Dan nove slovenske glasbe, obiskali vesolje, se s stripom poučili o zgodovini Narodnega doma in čestitali Jamesu Bondu za 60.rojstni dan. Naša terenska ekipa bo obiskala Rogaško Slatino in Braslovče, strokovnjaki pa bodo v studiu svetovali o vplivu prehrane na kronične venske bolezni in nas spomnili kako pomembno je redno čiščenje elektronske pošte. Se vidimo ob 7-ih.

Oddajo Pod drobnogledom/Nagyító alatt namenjamo obravnavi ene, včasih pa tudi dveh do treh aktualnih tem, predvsem z dvojezičnega območja. V oddajah obravnavamo velikokrat tudi splošno problematiko.
A Nagyító alatt című adás tematikus műsor, amely nagyobb terjedelemben, elmélyültebben és részletesebben tár fel valamilyen aktuális témakört. A témák az élet szinte minden területét érintik.

Glasba je izmed vseh umetnosti prav gotovo tista, ki najmočneje povezuje ljudi vseh generacij, interesov in življenjskih nazorov. Ker smo prepričani, da sta kultura in umetnost javni dobrini, ki bi morali biti dostopni prav vsem, smo 24. maja 2019 v mariborskem mestnem parku za vse ljubitelje opere in klasične glasbe ter ne nazadnje tudi za vse radovedne mimoidoče pripravili zdaj že tradicionalni koncert opernih arij in zborov pred iztekom letošnje gledališke sezone. Koncert z naslovom Operna noč v Mestnem parku, ki je brezplačen in prosto dostopen prav vsem, so ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor in pod taktirko dirigenta Simona Krečiča izvedli solisti in zbor mariborske operne hiše. Predstavili so najlepše operne melodije iz največjih uspešnic aktualne sezone pa tudi zanimiv izbor odlomkov iz opernih del, ki jih bomo izvedli v prihodnji sezoni.

Iščemo tiste sledi, ki jih je v Mariboru zapustila nekdanja nižja, pa potem srednja glasbena šola, današnji Konservatorij za glasbo in balet. V 70 letih delovanja je šolo, ki je bila ustanovljena takoj po drugi svetovni vojni, obiskovalo mnogo danes znanih umetnikov - ki puščajo sledi doma in po svetu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Znana zgodba pripoveduje o mogočnem Zlatorogu, ki je nekoč živel pod Triglavom. Zlatorog je izginil tisti dan, ko je vanj ustrelil mladenič, ki si je želel njegove zlate rogove. Z dragocenostjo je namreč hotel ugoditi dekletu, v katerega je bil zaljubljen. A s strelom je pogubil tudi sebe in za vselej spremenil življenje pod goro.

Anita Leskovec

Kdo se potika okoli Borčkove posteljice, ki je postala opazovalnica v gozdu? To so tatinske lisice. No, dramska igralka, ki se je spremenila v lisičko, Daša Doberšek, ni prav nič tatinska, nasprotno, prav prijazna je, celo tako prijazna, da jo bo Borček z veseljem gostil v svojem bralnem naslonjaču in z njo spoznaval še druge Lisičke.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj je v Kinodvoru na sporedu premiera novega slovenskega filma Dolina solz režiserja Boštjana Korbarja. Naslov je sinonim za največji moški zapor v Republiki Sloveniji, v katerem spoznavamo zgodbe treh obsojencev. V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki so odprli deseto stalno zbirko, v kateri je zdaj razstavljenih več kot 90 del Nandeta Vidmarja, pomembnega slovenskega slikarja, grafika in risarja. Bili smo v radijskem studiu 26, kjer je potekalo javno poslušanje treh zmagovalnih zgodb Arsovega natečaja, predstavljamo pa tudi Avignonski kvintet Lawrenca Durrella, ki je v prevodu Ferdinanda Miklavca izšel pri založbi Beletrina.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarči - bi dodaten dvig plač zdravnikom ustavil razkroj javnega zdravstva? Koliko zaslužijo pri zasebnikih? Zakaj se nobena vlada ni upala lotiti reforme plač v javnem sektorju, ki najbolj učinkovitih ne nagrajuje, preplačuje pa podpovprečne? Raziskovalni inštitut ne najde mladih raziskovalcev, saj jim lahko plača le malo več kot 1000 evrov.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Oddajo Pod drobnogledom/Nagyító alatt namenjamo obravnavi ene, včasih pa tudi dveh do treh aktualnih tem, predvsem z dvojezičnega območja. V oddajah obravnavamo velikokrat tudi splošno problematiko.
A Nagyító alatt című adás tematikus műsor, amely nagyobb terjedelemben, elmélyültebben és részletesebben tár fel valamilyen aktuális témakört. A témák az élet szinte minden területét érintik.

Psihiater in psihoterapevt Miran Možina je ustanovitelj in direktor ljubljanske
podružnice Univerze Sigmunda Freuda z Dunaja, kjer tudi predava. Kot ustanovni član slovenske krovne zveze za psihoterapijo opozarja, da bi priznavanje psihoterapije kot samostojnega poklica, za kar si že vrsto let tudi sam prizadeva, zvezala roke šarlatanom s tega področja. Ti namreč zlorabljajo dejstvo, da se na psihoterapevtsko obravnavo v javnem zdravstvenem sistemu danes čaka od enega do dveh let. To je nesprejemljivo, saj zaradi predolgih čakalnih dob kakovostna in strokovna psihoterapija duševnim bolnikom ni dostopna. Psihiater in psihoterapevt Miran Možina je gost tokratne oddaje Intervju. Pogovor vodi Vida Petrovčič.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov