Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 11. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 11. maj.

Začel se je mednarodni festival literature Fabula. V Beogradu smo si ogledali Moederndorferjev film Zastoj, v razstavišču Monfort na Obali pa razstavo Borisa Beje.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o tovornih vozilih. V Vrtincu nas bo obiskala mag. Katja Rihar Bajuk z Ministrstva za delo, pogovarjali se bomo o letošnjem letnem dopustu in regresu. Pridružili se nam bodo tudi naši športni kolegi skupaj s kajakašem Petrom Kauzerjem. Ljubica Mlinar pripravlja vrtne nasvete o sredozemskih rastlinah, z nami pa bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

V času županskih mandatov Zorana Jankoviča in podžupana, arhitekta Janeza Koželja je Ljubljana dobila nov razvojni zagon. Po začasnem zastoju v obdobju finančne krize se zdi, da gradbena panoga v Ljubljani cveti. Na to namiguje aktualna realizacija predvsem projektov stanovanjske gradnje, za katere se zdi, da jih večino oglašujejo kot luksuzne. V katero smer gre razvoj Ljubljane, kaj Ljubljana še potrebuje, katere so bile napake, strojene v zadnjih letih? Na nekaj od teh vprašanj bomo poskušali odgovoriti v marčevski oddaji Podoba podobe.
Avtorica: Polona Balantič
Režiserka: Špela Kuclar

Nekdo je izdal idejo vrtičkarjev: lepo negovan vrtiček je naprodaj, nihče ne ve, čigav. Panika spet združi vrtičkarje v skupnem iskanju izdajalca. Detektiv Tone je v škripcih: kako neki se bo izmazal? Polkovnik pošlje ženinega ljubimca nazaj za njo v Nemčijo. Miha ima stanovanje polno deklet, zato v Ninanana začenja svoje novo življenje. Skupaj s Polkovnikom ga pridno zalivata. Medtem pa je Zdravko ves šokiran: vlomili so mu v avto - pa to še ni vse: malo pred tem je brcnil njegov otrok v Živinem trebuhu.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Odprto, a le na pol. Dobrodelnost na lastno pest. "Fužine, moj doma". Dežela plakatov. Sivolaske na pohodu.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Shelly ima privide. Na ulici zagleda skupino balerin, ki plešejo. Zaskrbi jo, da se ji meša. Indijanci se zberejo ob odkritju novega totema, ki ga je izrezljal Leonard. Joel ugotovi, da so Marilyn, Ed in Dave bratranci. Toda zaradi starega spora se Krokarjev in Medvedji klan ob pogledu na novi totem jezna razideta. Maggie pomaga Miku, da se znebi alergij. Joelu se pohvalita, da sta že lahko zakurila ogenj. Joelu se zdi, da mu Maggie dolguje razlago, zdaj ko hodi z Mikom.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1993
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

S težavami, ki jih prinaša preobremenjenost in zasvojenost z digitalnimi tehnologijami, še posebej v času epidemije, se ukvarjajo v Logoutu, centru za pomoč pri čezmerni rabi interneta. Zaradi digitalne preobremenjenosti vse pogosteje govorimo tudi o pravici do odklopa. O vlogi religije v visoko tehnološki družbi ter vprašanjih smisla in skupnosti pa bo spregovoril sociolog dr. Igor Škamperle.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Szarvasra és Kiskunfélegyházára kalauzoljuk el önöket.

V oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po mestih Szarvas in Kiskunfélegyháza.

15:50
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu mnogo pisanih rož.
Med rožami pa odkrije tudi nov zvok – brenčanje. Boris mu pove, da je to čebela, Doris pa mu razloži, da čebele na cvetovih nabirajo nektar in ga spremenijo v med. Medtem pa oči v parku ne more in ne more prodati novega ribjega sladoleda, ker se medvedom ne zdi okusen. Žan stisne Mislija in se domisli, da bi oči lahko naredil sladoled medenega okusa. In medeni sladoled je medvedom res zelo všeč.

Av! Nejko se zbudi s kljunobolom. Težava je, da ne mara hoditi h Kljunologu. Prijatelji mu predlagajo različna zdravila, da bi ublažil bolečino. Nejko v svojem kljunu odkrije nekaj čudnega. Izkaže se, da se je Mavricij ponoči naveličal njegovega smrčanja in mu v kljun zataknil ledeno svečo. Mogoče bi pa Nejko raje šel k zdravniku zaradi smrčanja?

Vsak smrtno nevaren dinozaver je imel vsaj eno očitno značilnost, ki mu je koristila pri obrambi ali lovu. Nekateri pa so imeli skrite veščine. Eni so znali povzročati potrese. Drugi so imeli čeljusti s strupenimi zobmi. Tretji pa kremplje, zaradi katerih so zlahka plezali po deblih.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V prvih štirih mesecih letošnjega leta na statističnem uradu beležijo povišanje cen hrane, in sicer v povprečju za 1,2 odstotka. Najbolj sta se podražila sadje, dobre 3 odstotke, in zelenjava, za 6 odstotkov. Najbolj izstopa krompir, ki se je podražil za 8,6 odstotka. Kaj pa mednarodne cene hrane? Te so se aprila zvišale 11. mesec zapored in dosegle najvišjo raven od maja 2014, ugotavlja Organizacija ZN za prehrano in kmetijstvo. Na mesečni ravni se je najbolj podražil sladkor, po padcu v marcu se je znova podražilo tudi žito.

Očka Kalimeru pokaže umetnost origamija in Kalimero naredi iz papirja čudovito vesoljsko ladjo. Hiti jo pokazati prijateljem. Na poti sreča Lili, ki nese težke škatle. Kalimero svoj origami za hip pusti pri koritu z rožami, da bi ji pomagal. Tam pa ga zagleda Hop.

Sraka je v velikem drevesu spletla gnezdo in krade po vsej kmetiji. Gnezdo kmalu napolni s plenom. Jon pripravi prima načrt, kako bo premagal tatinsko ptico.

Noj, ki neguje igrišče, je zadovoljen z lepo zeleno trato, potem pa se od nekod prikotali ragbijska žoga.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ob mestni tržnici se je podrla stavba in ekipa iz Bolnišnice dobre karme na terenu mrzlično oskrbuje poškodovance. Ruby pod ruševinami odkrije moškega z ukleščeno roko. Medtem ko čakata na pomoč, mu lajša bolečine in ga tolaži. V bolnišnico pripeljejo laže poškodovano Sušmo, ki prosi AJ-ja, naj pokliče njenega moža. Toda AJ ga nikjer ne najde in vse bolj se zdi, da je Sušmin mož ostal nekje pod ruševinami podrte zgradbe …

THE GOOD KARMA HOSPITAL / Velika Britanija / 2017 - 2019
scenarij: Dan Sefton
režija: Bill Eagles, Jon Wright, Alex Winckler, Lisa Clarke, Philip John, John McKay
v glavnih vlogah: Amanda Redman, Amrita Acharia, James Floyd, Neil Morrissey, Darshan Jariwala, Nimmi Harasgama, Phyllis Logan, Phillip Jackson

Dvodelna dokumentarna serija pojasni nastanek in razvoj ameriške teroristične organizacije kukluksklan ter razišče več kot stoletje trajajočo skrajno brutalno rasno segregacijo in rasizem.

Od ukinitve suženjstva v 19. stoletju in boja za državljanske pravice v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja do nedavnih nemirov v Charlottesvillu ter umora Georga Floyda; tudi to je zgodovina Združenih držav Amerike. Kako dobro poznamo tajno združbo kukluksklan? Kako se ji je uspelo ohraniti do danes in kako so se ji uprle civilna družba in demokratične institucije? V seriji o najtemnejših trenutkih Združenih držav Amerike pričajo zgodovinarji in ljudje, ki so bili nekoč člani klana ali so njegovo nasilje tudi sami izkusili.

Kukluksklan: ameriška zgodba – 2. del
Drugi del serije obravnava razvoj klana po 2. svetovni vojni, ko se je v ZDA vrnilo veliko temnopoltih vojakov. Ti so v Evropi videli drugačen svet in začeli vse ostreje zahtevati državljanske pravice, zaradi česar je na rasno segregiranem jugu ZDA zavrelo. Kukluksklan se je dvignil iz pepela in se na zahteve po enakopravnosti odzval z nasiljem, toda storilci so jo zaradi rasističnega sodstva in policije pogosto odnesli brez kazni. V 60. letih se je javno mnenje zaradi družbenih sprememb in klanovskega nasilja obrnilo proti klanu, obsodil ga je tudi predsednik, FBI pa je začel preiskovati stara kazniva dejanja ter preganjati storilce. Klan je bankrotiral in izgubil veliko članov, vendar ni nikdar povsem izginil. Pozneje se je povezal z neonacisti in drugimi desničarskimi skrajneži, s katerimi še naprej širi sporočilo sovraštva.

KU KLUX KLAN, AN AMERICAN STORY / Francija / 2020 / Režija: David Korn-Brzoza

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Med drugim bomo spremljali spletni koncert iz Cankarjevega doma na katerem bosta moči združila multiinstrumentalist Boštjan Gombač in portugalski harfist Eduardo Raon, ki bo sodeloval tudi z elektroniko. Predstavili vam bomo dvojni album Koncerti, ki je pri založbi ZKP RTV Slovenija izšel ob 90 letnici violinista Igorja Ozima.
Ogledali smo si tudi fotografsko razstavo Ljubezen gre skozi želodec na Ljubljanskem gradu, na kateri je skozi bogato muzejsko gradivo predstavljena kulinarična podoba Slovenije.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ob praznovanju 30-letnice samostojne Slovenije znanost pogosto ostaja v senci politike in gospodarstva, čeprav lahko z gotovostjo rečemo, da slovenski znanstveniki s svojimi dosežki posegajo v svetovni vrh. Pa naj gre za astrofiziko, fiziko osnovnih delcev, raziskave človeškega genoma in medicino ali pa strojno učenje in umetno inteligenco. Kaj je dosegla Slovenija na področju znanosti pred osamosvojitvijo in po njej – o tem v oddaji »Slovenija – 30 let: dosežki v znanosti«. Voditeljica: Vida Petrovčič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov