Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 3. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Čet, 3. jun.

Pogovarjali smo se z gostjo festivala Fabula, na Dunaju živečo slovensko pisateljico Ano Marwan, ki je pri Beletrini izdala roman Zabubljena. V letnem vrtu Gala hale na ljubljanski Metelkovi smo bili na koncertu italijansko-francoskega dvojca Putan Club, ki ga tvorita tvorita basistka Gianna Greco in kitarist François R. Cambuzat. Med drugim pa smo obiskali tudi skupinsko razstavo Modro v galeriji Equrna.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Četrtkovo oddajo Dobro jutro bomo začeli z veganskim zajtrkom. Športni kolegi pripravljajo prispevke pred polfinalno in finalno tekmo EP za nogometaše U21, ki poteka tudi v Sloveniji. Vas peče zgaga? Ne zamudite svetovalnih minut pred osmo uro. V rubriki Te male živali bomo predstavili madžarskega psa kuvasza. V rubriki Moj balkon je lahko vrt pa končni izgled prenovljenega balkona v Mariboru. Zamimive prispevke pripravljajo tudi naši primorski in štajerski kolegi.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Angelica postavi Orlandu stroga pravila, da bo laže pozabil na ženo Claudio. S Pietrom se skrivaj dogovori, da ga bosta poslala na zmenek z Nunzio. Orlando se sprva upira, a nazadnje le povabi novo pomočnico na pico. V prostem času pa z Angelico hodita na učne ure tanga k učitelju Diegu Armandu. Pigi v šoli prebere iskren spis o svoji družini in tako spravi v težave Orlandova starša, ki tudi pred vnukoma ne skrivata svojega mnenja o Claudii.

V kratkem igranem dokumentarnem filmu je predstavljen razvoj notariata na Slovenskem in v bližnji okolici. Igrani oziroma rekonstruirani del filma je razdeljen na zgodovinska obdobja. Prvi mejnik je leto 1856, ko je bil objavljen prvi razglas v slovenskem jeziku, nato je prikazano obdobje med obema vojnama in delovanje po ponovni ustanovitvi notariata leta 1995. V zadnjem obdobju je poudarjena vloga žensk, saj nekdaj tega poklica ženske niso mogle opravljati. Povezovalec je dr. Borut Holcman. V filmu je v ospredje postavljena zanemarjena, a morda najpomembnejša naloga notarja, in sicer njegova posvetovalna vloga, saj stranke po navadi najprej pridejo po nasvet za rešitev težave, ki jih pesti, šele pozneje sledi pravni del notarskega posla.

Si lahko predstavljamo življenje v državi brez pravice do pitne vode, brez volilne pravice ob dopolnjenem 18. letu starosti ali brez pravice do socialne varnosti? Ustava je temeljni dokument vsake države. Slovensko je Državni zbor ratificiral 23. 12. 1991, zato na ta dan vsako leto praznujemo dan ustavnosti. Letos pa bo svojo tridesetletnico obeležilo tudi Ustavno sodišče RS. Več o Ustavi in ustavnosti pa v oddaji Na kratko!

Kako bi Rajc in Antea prišla do Helginega dovoljenja za žuriranje? Med vrtičkarske poštenjake se skuša »infiltrirati« zelena mafija. Popolnoma spremenjena Pupa vzbuja pri moških prav nenavadne reakcije. Profesor Zver z zadovoljstvom sreča svojega nekdanjega dijaka.

Po dolgi poti alpinističnega udejstvovanja Evo do naziva alpinistke loči le še izpitna tura. Pri pripravah ji s svojimi nasveti in izkušnjami pomaga Lidija Honzak, ki nam skupaj s Tino Di Batista in komisijo za alpinizem predstavi razvoj samega programa za alpiniste skozi zgodovino. Skozi zgodbe posameznic je začutiti, kako je položaj žensk v alpinizmu skozi leta napredoval do enakopravnosti, ki so je deležne sedaj.

Slovensko Ustavno sodišče praznuje 30 let. Kateri so glavni mejniki v pravnem sistemu, ki ga določajo? Ali se Ustavno sodišče ukvarja z resnimi ustavnimi vprašanji? Je njegovih devet sodnikov preveč obremenjenih? Kako naj si razlagamo njihova ločena mnenja? Zakaj nekatere njihove odločitve še niso uresničene? O vsem tem bo Vida Petrovčič govorila z gosti v tokratni oddaji Moje mnenje.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabava za bodočo mamico
Ed prejme faks od agenta, kateremu je poslal scenarij in ki mu sporoča, da prihaja na Aljasko. Ed spozna, da hoče agent njegovo zgodbo spremeniti v hollywoodski kliše. Maggie in Eve organizirata zabavo za Shelly in dojenčka, ki ga pričakuje. Joel spodbuja Shelly, naj se odloči, kako bo rodila in kje. Shelly je zmedena in neodločna. Po sanjah, v katerih sreča štiri matere, ji vse postane jasno. Chris se hoče povezati z žensko v sebi, zato goreče sodeluje v pogovorih o porodu.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Obnovljena telovadnica. Uporabljali jo bodo učenci DOŠ Števanovci.
Panjske končnice. Domiselno so jih naslikali osnovnošolci iz okolice Monoštra.
Začetek drevoreda. V Verici-Ritkarovcih posadili dve platanovi mladiki novorojenčkoma.
Doživljajski park Vulkanija. Turistična točka na Gradu na Goričkem vabi v podzemlje.

A Súlypont című adásban kihelyezett stúdióból, Ljubljanából láthatnak beszélgetést az összetartozás napja alkalmából.

V oddaji Težišče si lahko ob dnevu narodne povezanosti ogledate pogovor iz dislociranega studia v Ljubljani.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nad eno najlepših plaž pri nas, Mesečevim zalivom, se razprostira veličasten klif, s katerega se je predlani odlomilo okrog 2000 kubičnih metrov materiala. Strokovnjaki pravijo, da se naravni procesi na tem območju še niso umirili. Kako nevarni so skalni podori na slovenski obali?
Do skalnih podorov pri nas najpogosteje prihaja v goratem svetu, v Julijskih Alpah, Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah. Popisali so jih kar 2100. Skalni podori pa se prožijo tudi v vzhodni Sloveniji. Tam ogrožajo stanovanjske in poslovne stavbe, ceste in železniške proge. Kakšni so pogoji za nastanek skalnih podorov?
Znanstveniki ne morejo napovedati, kdaj točno se bo skalni podor zgodil, lahko pa predvidijo, kako bo potekal in kako obsežen bo. Katere podatke potrebujejo za modeliranje skalnih podorov?

Samozadostnost, samooskrba, samostojnost, neodvisnost. Slovar slovenskega knjižnega jezika pravi, da je samozadostnost dejstvo, da kdo za izpolnjevanje svojih potreb in želja ne potrebuje drugih ljudi. Vendar lahko o samozadostnosti razmišljamo tudi širše. Kako, poglejte v tokratni oddaji Na kratko!

Konrad Kasiji pripoveduje o galerijah, ki jih je obiskoval v mestu. Kasija je navdušena in se odloči, da bi tudi ona rada ustvarjala. Izkaže se, da je nadarjena umetnica in da je pri ustvarjanju veliko bolj pustolovska kot Konrad. Konrad in Kasija se nikakor ne strinjata, kateri umetniški slog je boljši, zato se odločita, da bosta v brlogu postavila razstavo in prišla stvari do dna.

Mali Timotej ima prijatelja krta, s katerim dela snežene kepe. Mislita, da sta naredila največjo sneženo kepo v vesolju. Ampak ta ni nič proti Jupitru! Ta planet jima bo pokazal, kako je postal tako velik. Nekoč davno je bil kamenček ...

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarči o pravosodju po meri politike. Sodišče ne najde časa za razpis obravnav zoper ljubljanskega župana kljub dvema pravnomočnima obtožnicama, ena stoji že več kot dve leti in pol. Evropsko javno tožilstvo pa je začelo delati brez dveh izbranih slovenskih tožilcev, vlada je postopek ustavila. Uradni razlog: dvom o pravilnosti postopka, neuradni: tožilca nista po volji premierja.
V Globusu o tem, kako blizu ali pa daleč od vstopa v Evropsko unijo so države Zahodnega Balkana. Kako je veto Bolgarije ustavil evropska prizadevanja Severne Makedonije in kako evropska je postala Hrvaška v osmih letih članstva?
V Točki preloma o poslovanju slovenskega gospodarstva: katere panoge je epidemija najbolj prizadela, katere so zmagovalke? Komu so se prihodki najbolj zmanjšali, komu povečali? Koliko je dobička, koliko izgube? Kdaj se bodo prizadeta podjetja vrnila na predkrizno raven?

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

V SNG Opera in balet Ljubljana smo si ogledali krstno uprizoritev slovenske opere Samorog Pavla Šivica, ki jo je režiral Vinko Möderndorfer, dirigent pa je Igor Švara. Začel se je festival MENT, ki se bo do 11. junija v živo odvil na različnih prizoriščih po Ljubljani. V Moderni galeriji pa so podelili nagrade Riharda Jakopiča za likovno vizualne umetnosti.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan smo spremljali okroglo mizo o politikah spominjanja v postresničnostni družbi, ki so jo pripravili profesorji Oddelka za zgodovino. S čim se srečuje zgodovinopisje v času, ko so teorije zarot privlačnejše od obsežnih študij in ko je celo uradna politika pripravljena prezreti sodobne strokovne smernice? Gostja v studiu bo zgodovinarka Petra Svoljšak, prejemnica nagrade za najboljšo zgodovinopisno študijo. Preverili smo, kako je z gradnjo nove univerzitetne knjižnice NUK 2. Načrtovanje nove stavbe se je namreč začelo že v osemdesetih letih, a je še zmeraj nimamo. V sodelovanju s partnersko mrežo Centra za kreativnost je nastala serija člankov, v katerih strokovnjaki predstavljajo aktualno dogajanje na posameznih področjih ustvarjalnega sektorja, od oblikovanja in turizma do glasbe in plesa. V kakšnem finančnem položaju so se po zdravstveni krizi znašli ustvarjalci pri nas in v tujini in kakšni izzivi jih čakajo? Spremljali smo še baletni ansambel SNG Ljubljana, ki je gostoval na plesnem festivalu InDanza v Bolzanu, ki želi v obdobju po pandemiji umetnost približati ljudem in oživiti Južno Tirolsko.

Oblast je državljanom vzela vse svoboščine in pridobitve revolucije. Hugojev časopis razkriva represijo oblasti, zato priprejo še Hugojevega sina François-Victorja. Victorja Hugoja se polašča strah, zato ženi in hčeri ukaže, naj zapustita Pariz. Znova želi osvojiti tudi Juliettino srce, po tem ko jo je pahnil v neizmerno trpljenje. Ko Louis Napoleon izvede državni udar, se Victor pridruži upornikom, zato ga razglasijo za državnega sovražnika.

VICTOR HUGO: ENNEMI D'ETAT / Francija / 2018
režija: Jean-Marc Moutout
v glavnih vlogah: Yannick Choirat, Isabelle Carré, Erika Sainte, Nade Dieu, Angela Molina, Lorenzo Lefebvre, Gaspard Meier-Chaurand, Cosima Bevernaege

Nad eno najlepših plaž pri nas, Mesečevim zalivom, se razprostira veličasten klif, s katerega se je predlani odlomilo okrog 2000 kubičnih metrov materiala. Strokovnjaki pravijo, da se naravni procesi na tem območju še niso umirili. Kako nevarni so skalni podori na slovenski obali?
Do skalnih podorov pri nas najpogosteje prihaja v goratem svetu, v Julijskih Alpah, Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah. Popisali so jih kar 2100. Skalni podori pa se prožijo tudi v vzhodni Sloveniji. Tam ogrožajo stanovanjske in poslovne stavbe, ceste in železniške proge. Kakšni so pogoji za nastanek skalnih podorov?
Znanstveniki ne morejo napovedati, kdaj točno se bo skalni podor zgodil, lahko pa predvidijo, kako bo potekal in kako obsežen bo. Katere podatke potrebujejo za modeliranje skalnih podorov?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov