Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 23. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 23. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Juhej, kako lepo je izdelovati oblake, dobrodošli v podzemni tovarni puhastih meglic. Črtica, Lovro in Šviga so že pošteno zavihali rokave, le strojček jim nagaja… daj no, strojček, saj vemo, da si mojster v oblikovanju čudovitih oblačkov! Kdo pa je mojster pilotiranja in letenja med oblaki na nebu? Hitro v Studio Kriškraš, spoznajte dečka Iana!

Pripraviti je treba pico za veliko praznovanje. V receptu piše, da mora biti črna. Otroka sta presenečena. Ne vesta kako narediti črno pico in kdo bo sploh jedel tako pico. Cmok ima rešitev, ki je zabavna in hkrati poučna.

Lola in Flint obožujeta bovling, zato se odpravita v čisto pravo dvorano, namenjeno temu zabavnemu športu. Krogle kot za šalo podirajo keglje, vendar samo Flintove. Flint je očitno nadarjen za metanje in ciljanje. Lola pri tem žal nima sreče in postane zelo žalostna. Srečo ima le v tem, da je ob njej prijazni bratec Flint. Kako ji bo pomagal?

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

13:35
Otroški program: Op!

V mestu nekdo odvrže škatlico, v kateri je bil kolaček. Mandi in Pipi mu jo odneseta, brezobzirnež pa je še vedno ne vrže v smetnjak. Prijatelja skleneta, da ga bosta naučila, kako je treba ravnati s smetmi.

Rija bi rada imela hišnega ljubljenčka. V babičinem vrtu domuje ježek. Rija in Krokodil morata bedeti pozno v noč, da bi ga ujela. Zanj pripravita skledico mleka za muce in se menjavata na nočni straži. Rijo premaga spanec. Ko se prebudi, mleka ni več. Odločena je, da bo ujela ježka, zato se lova loti drugače, in kmalu se ježek ujame v past. Krokodil ga skuša objeti, a ježek je preveč bodičast. Prijatelja spoznata, da mora ježek živeti v naravi.

Ernest je izgubil gumb svoje harmonike in ne more več igrati svojega najljubšega glasbila. Celestinca je prepričana, da je gumb vzela skrivnostna Zelena miš, ki zbira izgubljene stvari.

Govoreča Angelca nikoli ni gledala Tomove najljubše serije filmov. Ker prihaja novo nadaljevanje, skuša nadoknaditi, kar je zamudila.

Jerry in Salwa skupaj trenirata Mikeyja v žogometu. Je zelo močan, vendar potrebuje še veliko spretnosti in natančnosti. Vsi trije se trudijo dokazati, da je video z gospo Sračkovo posnela Tiffany. Ko se Tiffanyjin telefon znajde med izgubljenimi predmeti, poskušajo do njega priti prvi.

Slovenski pozdrav DOMA nastaja s pomočjo posnetkov, ki jih glasbeniki pošiljajo od doma.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

V finalu hokejskega olimpijskega turnirja v Pjongčangu so bili Rusi proti Nemcem izraziti favoriti. Nemci so le za malenkost zgrešili eno največjih senzacij v hokejski zgodovini, potem ko so na turnirju že izločili Švede in v polfinalu tudi Kanadčane. Nazadnje je Nemčija leta 1976 v Innsbrucku osvojila bron in po 42 letih je to še presegla.

Angelica mora en teden ostati v bolnišnici, da si opomore, sicer ne bo mogla nadaljevati kemoterapije. Orlando razmišlja, kako bi novico povedal otrokom, da jih ne bi preveč prestrašil, otroci pa se dogovorijo, da njemu in Angelici ne bodo pokazali, kako jih skrbi. Bea se težko spopada s strahom, zato stori nekaj nepričakovanega. Luca poskuša zakrpati odnos s Francesco, a zaman. Giuseppe je prestrašen in žalosten zaradi hčere in to poskuša izkoristiti, da bi se Giovanna vrnila k njemu in ga tolažila. Angelica pa v bolnišnici spozna simpatično mladenko Caterino, ki Angelici pokaže, da je mogoče kljub bolezni ohraniti voljo do življenja.

19:15
Otroški program: Op!

Zunaj dežuje, kot nalašč za terene. Mogoče ne ravno za vožnjo po BMX-parku, ampak Vida in Juša dež ne moti. Izabela in Peter preverita, kaj dela sodnik, Pika in Jakob si izdelata nove čevlje. Kaj pa drugi? Brez skrbi, Pia ima zamisel … vsi postanejo osumljenci nenavadnega umora Firbcologinje. Le kdo je skrivni morilec in zakaj je umoril Aliso?

Včasih se nam česa ne ljubi narediti, pa prosimo koga drugega, da to stori namesto nas.Hm, če se nam samo ne ljubi, pomeni, da smo leni in izkoriščamo tiste, ki so nam pripravljeni pomagati. Torej: dobro premislimo in preverimo sami pri sebi, zakaj pravzaprav gre, saj tudi mi neradi vidimo, če nas kdo izkorišča...Škrat Tuki-tam bo zaokrožil zgodbo s pripovedjo o dveh bratih drevesih - o dveh kostanjih, ki sta se uprla nevarnemu ognju ...

Nish Kumar in Joel Dommett, ki zase pravita, da sta skupaj ravno za enega pravega moškega, se bosta tudi v drugi sezoni dokumentarne serije Prvinska preizkušnja odpravila po svetu in se družila z ljudmi, ki opravljajo zahtevna, naporna in nevarna dela, od borcev suma na Japonskem do argentinskih gavčev, ter spoznavala njihovo kulturo in način življenja.

4. del: Tahiti
Tahiti in sploh vsa Francoska Polinezija veljata za tropski otoški raj in prav tja se tokrat odpravljata Nish in Joel. Na otoku Rurutuju se bosta pomerila v dviganju skal in nošenju težkih drogov s sadjem. Ker pa prebivalci otočja ne slovijo le po svoji izjemni moči, ampak tudi po nežni plati, se ne bosta mogla izogniti tekmovanju v erotičnem plesu. Seveda pa bo tudi tokrat vse pospremljeno z obilico zabavnih pripetljajev, smeha, dobre volje in – bananinega žganja.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Peta Avtomobilnost iz karantene bo bolj lahkotna: za vas smo pripravili dokumentarec, potopis in nedosegljivo pašo za oči. Najprej se bomo spustili po eni najlepših slovenskih cest in na njej skupaj z gledalci preizkusili rekuperacijo enega dražjih električnih avtomobilov. Nato se bomo iz tega modernega avtomobila presedli v razprodani avto za zbiratelje, ki svojo ultra visoko ceno opravičuje ravno s tem, da je povsem manualen in da je namenjen ljubiteljem avtomobilov stare šole. Nato bomo zimo “izdelali” v laboratoriju sredi Luksemburga, iz laboratorija pa se bomo podali še v hladnejše kanadske kraje z najvišjo plimo na svetu.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V Črni vasi smo obiskali mojstrico filmske in odrske igre, igralko Aleksandro Balmazović, ki ima zelo zanimivo življenjsko zgodbo: po spletu srečnih okoliščin je odraščala v različnih državah. Po številnih selitvah sta si na pragu štiridesetih z možem Sergejem in sinom Levom ustvarila prekrasen dom na obrobju Ljubljanskega barja.
V Sloveniji v grobem obstajata dva tipa stanovanjskega problema. Prvič, visoke cene za marsikaterega mladega kupca pomenijo več desetletno zadolžitev in s tem finančno tveganje. Drugi pa je tisti, s katerim se soočajo starejše generacije - naši starši in stari starši. Pogosto namreč živijo v prevelikih hišah. Mnogi se s težav spopadajo s številnimi obnovitvenimi deli, ki pritičejo približno pol stoletja starim nepremičninam, življenje v prazni hiši pa za marsikaterega upokojenca pomeni tudi socialno izolacijo.In to je trenutek, ko mora v igro vstopiti optimizem, skupaj z nekaj iznajdljivosti. Pred nami so posnemanja vredni primeri.
Stanovanje, ki ga vam razkažemo se nahaja v meščanski hiši v starem delu Ljubljane. Centralna lokacija in častitljiva arhitekturna dediščina pa sta imeli svojo ceno: v stanovanju je bilo potrebno reševati težave s pomanjkanjem shranjevalnega prostora in naravne svetlobe. Vendar izzivi niso uklonili optimizma mladega para, ki je vedel, da ima kljub težavam aduta v rokavu. S pomočjo arhitektkinih mestoma drznih rešitev so prišli do zavidljivega domačega raja.

Da bodo dnevi doma lepši, si lahko ogledate ponovitev Koncerta doma. Aleš Smrekar je gostil Klemna Klemna, katerega prvi album Trnow stajl letos praznuje 20 let.

Televizijska hiša Rai Italia predstavlja izjemen večer Dunajskih filharmonikov v operni hiši Scala v Milanu. Na slavnostnem koncertu so sodelovali svetovno priznani glasbeni umetniki. Koncert je odprl maestro Gustavo Dudamel z orkestrskim programom in solistko, kitajsko pianistko Yujo Wang. Večer se je nadaljeval z izbranim repertoarjem opernih arij, taktirko pa je prevzel operni pevec in dirigent Placido Domingo. V izvedbah opernih arij so blesteli sopranistka bolgarskih korenin Sonja Jončeva, perujski tenorist Juan Diego Florez in nemški tenorist Jonas Kaufmann.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov