Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 13. dec. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 13. dec.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in športne minute z Anžetom Bašljem. V jezikovnem kotičku se lotevamo slovničnih vprašanj in dilem, s tujci, ki živijo v Sloveniji, spoznavamo svet, s Špelo Močnik na terenu pa Slovenijo. Rubrika Moj RTV prinaša zanimive vsebine iz naše hiše, Kuharski ABC pa hitro in enostavno pripravo hrane. Oddajo ob torkih zaključujemo v družbi z znanimi družinami. Z nami so jutra lepša!

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Komaj sta minila sveta Barbara in Miklavž, že bo jutri godovala Lucija. Upamo, da ste posejali božično žito. Ponekod po svetu pa danes praznujejo dan božične zvezde. Skorajda ni doma, ki ga v teh dneh ne bi krasila ta rdeča trajnica. Za današnji decembrski večer pa se spodobi, da ga popestrimo z domačo torto. Tokrat bomo ubrali bližnjico in torto pripravili kar iz mehkega italijanskega kolača, ki mu pravijo paneton. Spremenili ga bomo v razkošno torto z nadevom iz maskarponejeve kreme, brusnic in pomarančnega likerja. Poletni grenko osvežilen džin tonik pa pozimi nadomesti aromatičen vroči džin. Danes ga bomo pripravili iz brusničnega soka, ki se bo lepo povezal s suhimi brusnicami v naši torti.

Tokrat predstavljamo avtorice, ki se iskreno in z domišljenim izrazom dotikajo človeške intime. Pesniška zbirka Ljubeznitve Bine Štampe Žmavc govori z brezkompromisno iskrenostjo o čustveni bolečini ob ljubezenskem razhodu, pa tudi o iskanju smisla in pomiritve. Ljubeznitve so z žlahtno harmoničnostjo pesniškega izraza zavezane lepoti, ki je le drugo ime za hvaležnost življenju. Z Veronikino nagrado ovenčana zbirka Selišča Kristine Kočan zrcali različne oblike premikov, naselitev in srečevanj s poudarkom na prisotnosti v trenutku. Z izjemnim čutom za izrazne možnosti jezika upesnjuje naravo, ljubezenski odnos, materinstvo, hkrati pa prestopa meje lastne izkušnje. Oddajo bomo sklenili s tematiko, ki je pogosto potisnjena v območje molka. To je izkušnja spontanega splava v zgodnji nosečnosti, izkušnja izgube nerojenega otroka. Pisateljica Katja Gorečan je prekinila ta molk z doživeto in poetično napisanim romanom Materinska knjižica.
Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiser: Valentin Pečenko

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Honda civic v enajsti generaciji ponuja hibridni, torej tišji pogonski sklop. Vsebuje tudi CVT menjalnik, torej menjalnik, ki nima klasičnih prestav. Ampak civic tudi kot hibrid po športno zarohni, hibridni menjalnik pa brez prestav še vedno prestavlja. Sliši se nesmiselno, zato je ta nova tehnična rešitev morala dobiti epilog na letališki pisti. Skupaj z gledalci Avtomobilnosti!

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Čaka nas nova, razburljiva epizoda kviza Joker, v kateri bo svoje znanje preizkusil zabavljač, muzikant in zborovski pevec Marko Sušnik, ki je ljubezen do glasbe prenesel tudi na svoje štiri otroke. Marko prihaja iz Goričan in je letos za svoje delovanje na kulturnem, turističnem in drugih področjih v medvoški skupnosti prejel plaketo Jakoba Aljaža. Vlogo super jokerja bo zaupal zetu Maticu Nograšku.

V Kaj dogaja? pa tokrat še o odstopu ministrice za notranje zadeve in posledicah drugega kroga županskih volitev. Na terenu smo preverjali domnevne nepravilnosti, ki jih je zagrešila štajerska volilna komisija, pogovarjali pa smo se tudi s človekom, ki bojkotira svetovno prvenstvo v nogometu. Magister Baltić je nove besede tokrat iskal pod jelko, v telenoveli Palomar izvemo, kaj se je v resnici dogajalo na sestanku med Orbanom in Golobom, v rubriki Glas ljudstva pa vam svetuje naš največji pesnik France P. Naš gost v studiu bo muzikantavtor Robert Petan, ki bo na Mali terasi predstavil posebno glasbeno darilo, narejeno posebej za ustvarjalce oddaje.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V Kodi o športnih stavah. Po ocenah analitskega podjetja Sportradar ob vsaki tekmi na svetovnem prvenstvu ljudje vplačajo za več kot 995 milijonov evrov stav. Na povečevanje količine stav pa ne vpliva samo prvenstvo, ampak tudi praznično obdobje in vse višji življenjski stroški. Zveza potrošnikov Slovenije je pregledala tatarske bifteke – kaj je odkrila? Anže Zdešar nam bo ob tem opisal recept za tatarski biftek, za katerega je dobil zlato medaljo na tekmovanju Grand Gourmet 2022 v Splitu.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Na prireditvi v Cankarjevem domu v Ljubljani bodo znani nasledniki Janje Garnbret, Tadeja Pogačarja in slovenske moške košarkarske reprezentance, ki so bili najboljši slovenski športniki leta 2021.
Prvič po izbruhu epidemije bo razglasitev najboljših športnic, športnikov in ekip v državi potekala brez omejitev, potem ko je bila predlani v studiu RTV Slovenija prvič v zgodovini brez gledalcev, lani pa zaradi omejitvenih ukrepov pred polovično zasedeno Gallusovo dvorano.
Na prireditvi bodo nagrade podeljevali številni nekdanji izjemni športniki, voditelja bosta športna novinarja Irena-Shyama Hlebš in Gašper Bolhar, potekala pa bo tudi ob glasbeni spremljavi legendarne skupine Lačni Franz. Zaradi polfinalne tekme na svetovnem nogometnem prvenstvu se bo začela nekoliko prej kot preteklih letih – ob 17.30 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Osrednja oddaja ob svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju "Tisoč in en gol" vsak tekmovalni dan prinaša poročila s tekem, oglašanja s prizorišč, pogovore z gosti v studiu. Z nogometnimi strokovnjaki bomo analizirali dogajanje na igriščih, se na daljavo pogovarjali z igralci, prisluhnili boste lahko zanimivim izjavam glavnih akterjev. Nogomet in Katar na tisoč in en način, v oddaji, v kateri boste izvedeli tudi, kako lahko sami postanete svoj režiser, si ogledali posnetke najlepših akcij in zadetkov iz različnih perspektiv in videli odzive svetovnih zvezdnikov ob najlepših trenutkih, ki jih prinaša nogomet.

Svetovno nogometno prvenstvo v Katarju je na sporedu od 20. novembra do 18. decembra. Nastop si je zagotovilo 32 reprezentanc, naslov pa brani Francija, ki je pred štirimi leti v finalu premagala Hrvaško. Prvenstvo v Katarju je najdražje doslej, prvo v zimskem času, 64 tekem pa bo odigranih na osmih stadionih v zgolj petih mestih, ki so dejansko del enega samega velikega somestja Dohe. Vse tekme si boste lahko gledali na TV Slovenija.

Izberite svoj pogled na tekmo. Spremljajte najljubšega igralca, ekipo v zakulisju ali dogajanje na stadionu. RTV 365 - Bodi režiser! https://365.rtvslo.si/qatar2022

Osrednja oddaja ob svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju "Tisoč in en gol" vsak tekmovalni dan prinaša poročila s tekem, oglašanja s prizorišč, pogovore z gosti v studiu. Z nogometnimi strokovnjaki bomo analizirali dogajanje na igriščih, se na daljavo pogovarjali z igralci, prisluhnili boste lahko zanimivim izjavam glavnih akterjev. Nogomet in Katar na tisoč in en način, v oddaji, v kateri boste izvedeli tudi, kako lahko sami postanete svoj režiser, si ogledali posnetke najlepših akcij in zadetkov iz različnih perspektiv in videli odzive svetovnih zvezdnikov ob najlepših trenutkih, ki jih prinaša nogomet.

Film, posnet po ganljivi in navdiha polni resnični zgodbi.

Ramon je uspešen in cenjen v službi in doma ima ljubečo družino, ki ga občuduje; njegovo življenje je zavidanja vredno. Toda njegova sreča je hudo opoteča … Izve, da ima multiplo sklerozo in da prej ali slej ne bo zmogel prehoditi niti sto metrov. Ramon se mora odločiti: ali se bo vdal in dovolil, da izčrpavajoča bolezen počasi prevzame njegovo telo, ali pa se bo zanj pokončno bojeval. Ob rojstvu njegovega drugega otroka se v njem prebudi borec in odloči se, da se loti najtežjega in najskrajnejšega triatlona. Ob naključni pomoči nepričakovanega zaveznika se nauči, kako premagati vse ovire, ki mu jih na pot postavlja grozljiva bolezen.

Originalni naslov: 100 METROS
Leto produkcije: 2016
Država: Španija, Portugalska
Žanr: drama
Režija: Marcel Barrena
Scenarij: Marcel Barrena
Igrajo: Dani Rovira, Karra Elejalde, Alexandra Jiménez, David Verdaguer

Sestrska romska oddaja Amare Droma - Naše poti na Radiu Slovenija praznuje že petnajst let. Ustvarjalce smo obiskali v studiu v Ljubljani. Mineva šest let od smrti kraljice romske glasbe Esme Redžepove, zato smo se odpravili v Šutko. Bili pa smo tudi na Slovenskem knjižnem sejmu, kjer smo se udeležili popoldneva romske literature in glasbe.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov