Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 14. dec. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 14. dec.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Az adás témája a decemberi ünnepek. A gyerekek megismernek néhány Luca-napi szokást, megérkezik hozzájuk a Mikulás és karácsonyi műhelyben is alkotnak.

Tema oddaje so decembrski prazniki. Otroci bodo spoznali nekaj običajev, povezanih s sveto Lucijo, obiskal jih bo Miklavž in ustvarjali bodo v božični delavnici.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Če v letošnjem decembru še niste pripravili ničesar sladkega, vas vabimo, da skupaj sčaramo nekaj dobrega in preprostega. Ustvarili bomo sladico v kozarcu, pri kateri bomo združili kremo in biskvit, sadje in smetano, lahko se poigrate tudi s čokolado, poleg tega pa jo je še zelo praktično postreči. Seveda lahko svoj kozarček po vrhu okrasite še s suhim sadjem ali semeni granatnega jabolka. Včasih ob kakšni sladici res ni potrebnih veliko besed. Pa lepo se posladkajte!

V 15. stoletju je Koper dobil najmočnejšo upravno-politično in gospodarsko veljavo pred vsemi drugimi istrskimi mesti. Postal je sedež beneške uprave za Istro. Osrednji mestni trg – Titov trg je še danes središče mesta in njegovega vrveža.
Letos mineva 50 let od olimpijskih iger v Münchnu. V münchenskem mestnem muzeju so ob tej priložnosti pripravili razstave in druge projekte.
Očarljiva vasica Paularo v Karniji, v osrčju doline Val d'Incarojo, je prvi kraj v Furlaniji - Julijski krajini, ki je postal del planinskih vasi. Paularo je namreč ohranil starodavno tradicijo in gorski značaj.
Mednarodna magazinska oddaja Alpe Donava Jadran praznuje 40. rojstni dan. Prvič smo jo pričeli oddajati decembra 1982.

Zakaj so odprti hrami v vipavski vasi Slap primer dobre prakse? Kako so situle vpete v novomeški turizem? O sodelovanju slovenskega in hrvaškega turizma ter o novi tematski poti, ki ozavešča o samooskrbi.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Spoštljivo ohranjanje in naseljevanje starih stavb je oziroma mora biti več kot le trend, ujet na privlačne fotografije. V oddaji predstavimo odlično prenovo tradicionalne stanovanjske hiše na Dobu, ki jo je pred tem večina okoliških prebivalcev že odpisala.
Koliko vam pomeni zasebnost vašega doma? Bi bili pripravljeni v svoj dom vsak dan sprejeti ljudi, ki jih prej še niste videli? Dobrodošli v stanovanju, ki je hkrati tudi javni prostor oziroma galerija. Kako združiti intimo doma in galerijski prostor in zakaj je ime projekta 'Le ljubezen', izveste v oddaji Ambienti.
Vrstno hišo so lastniki pred leti razdelili v več stanovanj. Eno od stanovanj so umestili tudi v polkletne prostore, ki jih obdajata dva vkopana atrija in prostoru dajeta nekoliko nesrečno vlogo. Debele nosilne stene, razdrobljen tloris, pod stropom speljane inštalacije in majhna okna so pomenili poseben izziv pri prenovi.

Bernarda in Jože gostita zdravnika in spletnega vplivneža Davida Zupančiča, ki je izdal knjižni prvenec Življenje v sivi coni. V goste prihajata tudi raper Challe Salle in njegova partnerka Yvonne Srdoć, s katero v kratkem pričakujeta naraščaj. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita oče in sin: Miki in Mark Vlahovič, oba sta tudi glasbenika. Miki tako na glasbene odru predstavlja svojo novo pesem Do neba, z novo pesmijo Zadnjič kakor prvič pa se v oddaji prestavlja tudi Nika Zorjan, ki je pred nekaj dnevi praznovala okroglo 30-letnico.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V rubriki Zdravje o novem odkritju slovenskih znanstvenikov, ki so blizu velikemu napredku v zdravljenju najbolj agresivnega možganskega tumorja glioblastoma. Ogledali pa smo si najsodobnejši poseg, s katerim kirurgi zmanjšujejo bolečine v sprednjem delu stopala.

V Magnetu vam danes razkrijemo barvo prihodnjega leta in o darilih klepetamo s priljubljenima glasbenikoma, bratoma iz zasedbe BQL. Izvedeli pa boste tudi, koga ljubi pevka Dua Lipa in kakšno organizacijo je ustanovila avtorica Harryja Potterja Joanne K. Rowling.

Osrednja oddaja ob svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju "Tisoč in en gol" vsak tekmovalni dan prinaša poročila s tekem, oglašanja s prizorišč, pogovore z gosti v studiu. Z nogometnimi strokovnjaki bomo analizirali dogajanje na igriščih, se na daljavo pogovarjali z igralci, prisluhnili boste lahko zanimivim izjavam glavnih akterjev. Nogomet in Katar na tisoč in en način, v oddaji, v kateri boste izvedeli tudi, kako lahko sami postanete svoj režiser, si ogledali posnetke najlepših akcij in zadetkov iz različnih perspektiv in videli odzive svetovnih zvezdnikov ob najlepših trenutkih, ki jih prinaša nogomet.

Svetovno nogometno prvenstvo v Katarju je na sporedu od 20. novembra do 18. decembra. Nastop si je zagotovilo 32 reprezentanc, naslov pa brani Francija, ki je pred štirimi leti v finalu premagala Hrvaško. Prvenstvo v Katarju je najdražje doslej, prvo v zimskem času, 64 tekem pa bo odigranih na osmih stadionih v zgolj petih mestih, ki so dejansko del enega samega velikega somestja Dohe. Vse tekme si boste lahko gledali na TV Slovenija.

Izberite svoj pogled na tekmo. Spremljajte najljubšega igralca, ekipo v zakulisju ali dogajanje na stadionu. RTV 365 - Bodi režiser! https://365.rtvslo.si/qatar2022

Osrednja oddaja ob svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju "Tisoč in en gol" vsak tekmovalni dan prinaša poročila s tekem, oglašanja s prizorišč, pogovore z gosti v studiu. Z nogometnimi strokovnjaki bomo analizirali dogajanje na igriščih, se na daljavo pogovarjali z igralci, prisluhnili boste lahko zanimivim izjavam glavnih akterjev. Nogomet in Katar na tisoč in en način, v oddaji, v kateri boste izvedeli tudi, kako lahko sami postanete svoj režiser, si ogledali posnetke najlepših akcij in zadetkov iz različnih perspektiv in videli odzive svetovnih zvezdnikov ob najlepših trenutkih, ki jih prinaša nogomet.

LOTO je najbolj priljubljena slovenska igra na srečo. Z njo na zabaven način zbiramo sredstva za slovenske športnike ter invalidske in humanitarne organizacije.

Celovečerni film Psi brezčasja pripoveduje zgodbo o bivšem kriminalcu Roku, ki se po dolgih letih iz tujine vrne domov, v utesnjeno in turobno urbano domače okolje. Med raziskovanjem nasilne smrti njegovega mlajšega brata Roku na pomoč priskoči inšpektor Kramer, vendar se zdi, da uradnih organov ne zanima, kaj in zakaj se je v resnici zgodilo. Rok se zato vrne v stare kriminalne tirnice, od prijatelja Alda in bivše ljubezni Katarine poskuša izvedeti kaj več o bratovi smrti. Toda spuščanje v nevarne plasti mafijskega podzemlja ga pripelje v osrčje kriminalnih in političnih spletk, kjer je vsak napačen korak lahko usoden.

Režija: Nahtigal Matej / Igrajo: Primož Vrhovec, Predrag Mitrović Peđa, Blaž Setnikar, Akira Hasegawa, Radko Polič-Rac, Emil Cerar, Ivo Barišič, Niko Goršič, Marko Ujc, Vida Breže, Andrijana Boškoška Batič, Valentina Plaskan, Borut Veselko.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov