Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 2. avg. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 2. avg.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Mátrába és Tokaj-hegyaljai borvidékre kalauzoljuk el Önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Mátri in Tokaju.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkban két gyakorlati példa segítségével mutatjuk meg, miként válhat egy régi fénykép mindenki számára hozzáférhető értékes kordokumentummá.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Pod drobnogledom bomo s pomočjo dveh praktičnih primerov prikazali, kako bo lahko stara fotografija postala dragocen dokument določenega obdobja, dosegljiva za vse.

Kedves nézőink, mai Vendégem című adásunkkal idősebb Horváth Károly munkásságának állítunk emléket.

Drage gledalke in gledalci, današnjo oddajo Moj gost bomo posvetili delovanju Károlya Horvátha starejšega.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- az MNMI Tanácsa megvitatta az intézmény új, készülő alapító okiratát;
- az MMÖNK Tanácsa a Magyarul a Muravidéken és a falufejlesztési programról tárgyalt;
- Szlovéniában 300 hektárnyi területen végeznek zöldszüretet a szőlőtermelők;
- négyfogásos vacsora a Vinarium kilátótoronyban;
- tematikus túrautak Lendván és környékén;
- Tavitündér fesztivál a Bakonaki-tónál;
- rövidfilmfesztivált szerveznek Lendván.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- Svet ZKMN je podal mnenje o novi ustanovni listini zavoda, ki je v pripravi;
- Svet PMSNS je razpravljal o programih Madžarsko v Prekmurju in razvoj vasi;
- v Sloveniji zeleno trgatev opravljajo na 300 hektarjih površin;
- večerja s štirimi hodi na razglednem stolpu Vinarium;
- tematske pohodniške poti v Lendavi in njeni okolici;
- Festival jezerska vila pri Bukovniškem jezeru;
- v Lendavi bo potekal festival kratkih filmov.

Glasbeni projekt: »Slovenska beseda na Koroškem - Das slowenische Wort in Kärnten«
Slovenska televizijska oddaja ORF bo tokrat vsa v znamenju glasbenega projekta, ki ga je na osnovi istoimenskega filma Mihe Dolinška in Marjana Štikra, naštudiral leta 2011 glasbeni pedagog Roman Verdel z zborom ZG in ZRG za Slovence v Celovcu. Obravnava zgodovino koroških Slovencev od naselitve do 20. stoletja.
http://slovenci.orf.at

Etični tabor. V okviru evropskega projekta so otroci obiskali tudi Vzorčno kmetijo na Gornjem Seniku.- »e-documenta Pannonica«. Trojezična spletna stran z verodostojnimi podatki o vaseh v Prekmurju in Železni županiji.-Tečaj slovenskega jezika za začetnike. Po prekinitvi se nadaljuje v poletnih mesecih.-S slamo krita brunarica. Na Verici-Ritkarovcih se obnavlja več kot tristo let stara hiša.

Dnevni red seje:

1. Aktivnosti Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu pri soočanju slovenske narodne skupnosti zunaj meja Republike Slovenije s pandemijo COVID-19

2. Razno

V oddaji Dober večer TV Maribor bomo gostili Andreja Brenceta, etnolga v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož. Pred nedavnim je predstavil svojo knjigo z naslovom: Vinogradništvo na ptujskem območju od pojava trtne uši konec 80. let 19. stoletja do leta 1991. Gre za delo, ki temeljito predstavi zgodovino te gospodarske dejavnosti in si zasluži z o njem z avtorjem podrobneje spregovorimo. Z Andrejem Brencetom se bo pogovarjal Stane Kocutar.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Sumi o sistemski korupciji na podlagi neustreznega, nepreglednega ter negospodarnega postopka nabave zaščitnih mask med Zavodom RS za blagovne rezerve in podjetjem Hmezad TMT d. o. o.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov