Namen Sisleyjevega dokumentarnega filma naj bi bil prikazati, kako ti tako dejanje spremeni življenje in kam bodo poti vodile Catarino (na sliki) in Alexa po njunih dejanjih. Foto: Youtube
Namen Sisleyjevega dokumentarnega filma naj bi bil prikazati, kako ti tako dejanje spremeni življenje in kam bodo poti vodile Catarino (na sliki) in Alexa po njunih dejanjih. Foto: Youtube
Alexovo nedolžnost je za 3.000 dolarjev kupila neka Brazilka. Foto: Youtube
V zadnjih dneh dražbe so ponudbe začele deževati. Foto: Youtube

Nekateri mediji so namigovali, da je njen cilj daleč stran od plemenitega, in da gre samo za obliko samopromocije, medtem ko so se spet drugi razpisali o Catarinini "krasni humanitarni plati".

Kakor koli že, zgodba mične brazilske študentke športne vzgoje, ki še nikdar ni izkusila mesenih strasti, je zdaj dobila svoj epilog. Na spletni dražbi je za njeno devištvo največ ponudil moški iz Japonske z imenom "Natsu". Na zadnji dan dražbe, v sredo, so ponudbe s 150.000 dolarjev poskočile na 620.000, a potem je Japonec ponudil 780.000 dolarjev, ki jih nihče ni več presegel.

"Iščejo se device"
Misijo Migliorinijeve sicer spremlja ekipa avstralskih filmskih ustvarjalcev, ki snemajo dokumentarni film Virgins Wanted (Iščejo se device). Režiser Justin Sisley naj bi s kamero ovekovečil Catarinina občutja pred razdevičenjem in po njem, v filmu pa bo sodeloval tudi Alex Stepanov, ki je svojo nedolžnost prodal neki Brazilki za pičlih (vsaj v primerjavi s Catarino) 3.000 dolarjev.

Tudi Sisley dvomi o Catarininih humanitarnih namenih. "Bil sem presenečen, da je rekla to, ker je bila do mene vedno zelo jasna, da gre zanjo za poslovno odločitev," je povedal avstralski režiser za Huffington Post. "Glede na to, kako velika je ta zgodba v Braziliji, pa je v pasti. Če zdaj ne bo ničesar darovala v dobrodelne namene, bo izpadla zelo slabo."

Razdevičenje na letalu
In kaj zdaj? "Natsuja" bodo pred razdevičenjem Migliorinijeve na letu med Avstralijo in ZDA (da bi Sisley zaobšel zakonodajo o prostituciji) testirali na spolno prenosljive bolezni, medtem ko bodo njo pregledali, da bi ugotovili, ali je res devica.
Samega spolnega akta ne bodo posneli, bodo pa tako Migliorinijevo kot "Natsuja" pred spolnim odnosom in po njem intervjuvali. "Natsu" bo lahko ostal anonimen, njegove fotografije pa mediji ne bodo objavili. Spolne igračke med odnosom ne bodo dovoljene, raba kondoma pa je obvezna.

In čeprav je spolni odnos v zameno za denar v bistvu definicija prostitucije, Migliorinijeva na to ne gleda tako. "Če to storiš samo enkrat v življenju, nisi prostitutka, prav tako, kot nisi avtomatično fotograf, če posnameš eno izjemno fotografijo," je razložila za Daily Mail. "Dražba je samo posel, sicer pa sem romantično dekle, ki verjame v ljubezen. Bo pa to zelo koristilo mojemu kraju."

Nevaren precedens?
Bo pa morda težko najti dobrodelno organizacijo, ki bi sprejela denar od osebe, ki je za to prodala svoje devištvo, opozarja Cleon Daskalakis, ki vodi NetRaffle.org, podjetje, ki prek spleta zbira denar v dobrodelne namene. "Tak tip transakcije postavlja nevaren precedens, ob tem pa še promovira globalno prostitucijo," je povedal.
"Za tiste, ki promoviramo profesionalne in uspešne načine zbiranja sredstev, je to sramota. Ne morem si predstavljati nobene legitimne dobrodelne organizacije, ki bi hotela biti povezana s tem tipom promocije."