Zakonca sta dejala, da upata, da bosta s svojo zgodbo koga spodbudila, da se oglasi s podrobnostmi (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay
Zakonca sta dejala, da upata, da bosta s svojo zgodbo koga spodbudila, da se oglasi s podrobnostmi (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay

Benny in Susanne Anguiano sta se junija odpravila na kampiranje v narodni park Yellowstone. Na dogodivščini sta ju spremljala njuna mačka, med njima je bil tudi Rayne Beau (izgovori se kot rainbow, kar je angleška beseda za mavrico), ki je bil vajen izletov na plažo in jezera. Ker je tega med prvim obiskom gozda nekaj v divjini prestrašilo, je stekel med drevesa. Čeprav sta ga še naslednje štiri dni potovanja iskala, ga želela privabiti tudi s priboljški in igračami, njuni poskusi žal niso bili uspešni. "Morala sva oditi brez njega," je povedala Susanne in priznala, da je bil to zelo težek dan. "Počutila sem se, kot da ga zapuščam," je priznala, a dodala, da nikoli ni izgubila upanja, da ga bo nazadnje le našla.

Srce kalifornijskega para se je od skrbi trgalo še dva meseca. Ko se je poletje bližalo h koncu, se je končala tudi tragična zgodba. Na začetku avgusta ju je podjetje, ki sledi mikročipom, čudežno obvestilo, da kosmatinec biva v društvu za preprečevanje krutosti nad živalmi v Rosevillu v Kaliforniji. To je približno 1287 km od Yellowstona, kjer je prvotno izginil, in 322 kilometrov od doma. Tam je Rayna Beauja v zavetišče pripeljala neka ženska, ki ga je našla samega na ulici.

Benny in Susanne sta prejšnji mesec tako po 60 dneh lahko v naročju znova razvajala svojega živalskega prijatelja. "Bil je zelo izčrpan," je dejala skrbnica izgubljenega mačka in dodala, da verjetno ni imel več veliko energije, da bi nadaljeval svojo pot. Zgodbe do zdaj ni delila, ker je bila po njenih besedah preveč travmatična, poroča Guardian.

Podrobnosti še ostajajo neznanka

Kako je Raynu Beauju uspela taka odisejada, ostaja skrivnost. Verjamejo pa, da je večinoma popotovanja dejansko opravil sam in vmes nihče ni skrbel zanj – njegove tačke so bile zelo poškodovane, izgubil je tri kilograme in s tem 40 odstotkov svoje telesne teže.

Zakonca sta dejala, da upata, da bosta z delitvijo svoje zgodbe koga spodbudila, da se oglasi s podrobnostmi. Obenem sta druge skrbnike hišnih ljubljenčkov pozvala, naj nanje namestijo sledilnike in s tem preprečijo, da bi jih za vedno izgubili.

Po podatkih Ameriškega veterinarskega medicinskega združenja se v ZDA vsako leto izgubi ali ukradejo približno 10 milijonov psov in mačk. Le ena od 50 mačk v zavetiščih se vrne k svojim lastnikom, z mikročipom pa se skoraj dve od petih znova združita s svojimi družinami.