"Ubesedene podobe in upodobljene besede ... Dvojina, dvojnost opazovanja, dvoumnost in preprostost, prostranost in čistost sklaplja besedilo s sliko, fotografijo razpre z zadrgo, odpre z gumbi in jo spusti ujeti čas v zgodbi, v tistem neskončnem prostoru, v katerem se obzorji stakneta," ob tem sporočajo iz KID-a Kibla.

Vito Oražem, rojen leta 1959 v Ljubljani, se ukvarja s fotografijo od leta 1972. V preteklih letih je med drugim ustvarjal multimedialne svetlobne instalacije s hologrami, videom in računalniškimi animacijami. Od leta 1992 živi v Essnu, kjer je član upravnega odbora Design Zentrum Nordrhein Westfalen/Red Dot Design Museum in od leta 2018 poslovodja pri Red Dot.

Lela B. Njatin je samozaposlena interdisciplinarna ustvarjalka sodobne umetnosti in književnica. Živi v Ljubljani. V svojih delih pogosto povezuje likovno in literarno, večinoma pa se kreativno giblje med različnimi umetniškimi mediji, pri čemer uporablja pristope in materiale zunaj tradicionalnih parametrov.

Ob eni izmed prejšnjih razstav, ki sta jo postavila na Instagram, se umetnika sprašujeta, "kaj/kar beseda prispeva k fotografiji, kaj/kar fotografija prispeva k besedi". Prek udeležbe oz. odziva obiskovalcev sta na platformi "hotela ugotoviti, kako komunikativno je 'tisto več', kar nastane, če povežemo fotografijo in besedilno enoto, torej 'tisto več' od načina, v katerem obstaja v fotografiji sami zase ali besedilni enoti sami zase".

Z analognim formatom sta v času pandemije "posegla" v digitalno okolje in samosvoje povezala analogno in digitalno, kar je lahko v času, ko je domala vsaka električna naprava tudi digitalna, tudi diskutabilno. "Njuna vizualno-besedna umetnost je izrazno subtilna in večpomenska: včasih besede potegnejo podobo v melodijo, drugič podoba pritegne besede v ritem. Vzajemnost obeh elementov in interakcija z ostalimi vplivi v prostoru, kjer so njuna dela nameščena, odzvanja v zvočno-vizualni harmoniji, ki jo sestavljamo s svojo prisotnostjo," še piše v napovedi.