Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Švica-Češka, prenos iz Prage

Novice RTVSLO.SI

Film in TV Umrl je Ian Gelder, ki je v Igri prestolov upodobil Kevana Lannisterja

8.5.2024 16:30

V 75. letu starosti je umrl britanski igralec Ian Gelder, ki je v priljubljeni fantazijski seriji Igra prestolov igral Kevana Lannisterja. Igralcu so pred petimi meseci diagnosticirali raka.

Študentski protesti za Gazo Aretacije protestnikov od Kalifornije do Chicaga. Policija tudi nad študente v Parizu in Amsterdamu.

8.5.2024 16:14

Pariška policija je pridržala 86 študentov, ki so v solidarnosti s Palestinci zasedli predavalnico na Sorboni. Policija je tako še drugič prekinila propalestinski protest na tej univerzi, podobno je aprila ravnala tudi na prestižni univerzi Sciences Po.

Evropska unija Pirc Musar: Pojdite na volitve in glasujte za tistega kandidata, v katerega verjamete

8.5.2024 16:12

V Sloveniji smo premalo naredili pri splošnih pozivih na evropske volitve, je v pogovoru z mladimi ob 20-letnici vstopa Slovenije v EU poudarila predsednica republike Nataša Pirc Musar in mlade znova pozvala, naj se volitev udeležijo.

Evropske volitve 2024 Evropski socialisti, zeleni, liberalci in Levica z izjavo proti sodelovanju s skrajno desnico

8.5.2024 15:57

Politične skupine socialistov (S&D), liberalcev (Renew), Zelenih in Levice v Evropskem parlamentu so v skupni izjavi zagotovile, da ne bodo sodelovale s skrajno desnimi ali radikalnimi strankami.

Evrovizija Bambie Thug iz Irske očita EBU-ju, ker je ukazal odstraniti propalestinsko poslikavo telesa

8.5.2024 15:56

Bambie Thug, ki na Evroviziji zastopa Irsko, je organizatorje tekmovanja kritiziral_a, ker so zahtevali, da za nastop v torkovem polfinalnem izboru spremeni poslikavo telesa, ker je ta izražala podporo Palestini in pozivala k miru v Gazi.

Napovedujemo V novomeškem KCJT prihodnji teden premiera opere Kit na plaži

8.5.2024 15:53

V novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine (KCJT) bodo prihodnji torek premierno izvedli opero Kit na plaži, nastalo po istoimenskem romanu Vinka Möderndorferja.

Preberite tudi Jorgić izgubil ogorčen boj z 20. igralcem sveta

8.5.2024 15:35

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na turnirju v Savdski Arabiji z nagradnim skladom 1,85 milijona evrov v obračunu za četrtfinale po ogorčenem boju z 2:3 v nizih izgubil proti 20. igralcu svetovne lestvice Jangu Woojinu iz Južne Koreje.

Evrovizija Maatko po uspehu v polfinalu Evrovizije: "Strokovne komisije gledajo na glasbo, tu imamo prednost"

8.5.2024 15:26

Po včerajšnjem uspehu v polfinalu Evrovizije je dogajanje prvega večera v Malmöju za MMC analiziral evrovizijski poznavalec Alesh Maatko. Meni, da bo uvrstitev Slovenije v velikem finalu veliko boljša od tistega, kar ji že lep čas napovedujejo stavnice.

Slovenija Vlada naj bi v četrtek začela postopke za priznanje Palestine. Nesoglasja glede načina priznanja?

8.5.2024 15:19

Slovenska vlada bo predvidoma v četrtek začela postopke za priznanje Palestine kot neodvisne države, so po tem, ko je Delo poročalo, da bo Slovenija Palestino priznala 21. maja, sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Napovedujemo V Galeriji Veselov vrt prostorska postavitev Na pragu Žarkine kuhinje

8.5.2024 14:41

V Galeriji Veselov vrt bodo 8. maja ob 19. uri odprli razstavo Na pragu Žarkine kuhinje – zor premen, ki so jo zasnovale akademski kiparki Katja Smerdu in Marjeta Medved ter zeliščarka Nataša Špiranec. Na ogled bo do 9. junija.

Slovenija KPK namerava za mnenje v zadevi Jaklič zdaj zaprositi pravosodno ministrstvo

8.5.2024 14:29

KPK bo po prejetem dopisu mandatno-volilne komisije DZ-ja, v katerem je ta prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Klemna Jakliča vrnila KPK-ju, zdaj za mnenje zaprosil pravosodno ministrstvo.

Oder Poslovila se je lutkovna ustvarjalka in igralka Lucija Drolc Uršič

8.5.2024 14:20

Umrla je lutkovna ustvarjalka Lucija (Lučka) Drolc Uršič, dolgoletna sodelavka in članica ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer je v več kot 37-letni karieri sodelovala v dobrih 60 premiernih uprizoritvah. Stara je bila 81 let.

Oder Predstava Tekstura::Skrij me sneg po romanu Miklavža Komelja kot sklenitev snežnega kroga

8.5.2024 13:54

V predstavitvenem prostoru osmo/za je na ogled predstava Tekstura:: Skrij me sneg, ki je nastala po romanesknem prvencu Miklavža Komelja, naslovljenem Skrij me, sneg. Knjiga govori o srečanju med mladeničem in škofom, ki ga mladenič hoče rešiti smrti.

Evropske volitve 2024 Tomc: Kdor pride k nam, se mora prilagoditi našemu načinu življenja, in ne obratno

8.5.2024 13:27

Stranka SDS je predstavila volilni program za evropske volitve Preudarno za Slovenijo v Evropi. Med šestimi vrednotami so med drugim navedli zaščito evropskega načina življenja in varovanje zunanjih meja pred nezakonitimi migracijami.

Vojna v Ukrajini Ukrajinski parlament podprl vključevanje zapornikov v vojsko. Rusija svari Nato.

8.5.2024 13:07

Rusija je posvarila zvezo Nato pred morebitnim pošiljanjem enot v Ukrajino, kar bi bilo po mnenju Moskve izredno nevarno početje, medtem ko je bilo v ruskih napadih na Ukrajino poškodovanih več termoelektrarn.

Ture avanture Islandski novinec med letalskimi prevozniki premika meje z drugačnim pristopom

8.5.2024 13:05

Islandski nizkocenovni letalski prevoznik Play Airlines svojo politiko močno odmika od tiste, ki je v letalstvu običajna, to pa mu je omogočilo, da je v izjemno konkurenčni panogi našel svojo tržno nišo kljub majhnosti.

Olimpijske igre Olimpijski ogenj po morju prispel v Francijo

8.5.2024 13:04

Olimpijska bakla je prispela v Marseille, kjer jo je 79 dni pred začetkom olimpijskih iger v Parizu pričakala velika pomorska parada z več kot tisoč plovili. Baklo so pripeljali z ladjo Belem.

Slovenija Pirc Musar podelila odlikovanja za zasluge ob vstopu Slovenije v EU in Nato

8.5.2024 12:36

Predsednica Nataša Pirc Musar je ob 20. obletnici članstva Slovenije v EU-ju in zvezi Nato z zlatim redom za zasluge odlikovala zunanje in obrambno ministrstvo ter ožjo pogajalsko skupino za pristop Slovenije k EU-ju.

Okolje Uprava za varno hrano ob porastu nedovoljene trgovine s pesticidi opozarja na nevarnost

8.5.2024 12:25

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin opaža porast nedovoljene trgovine s fitofarmacevtskimi sredstvi in ob tem opozarja, da je njihova uporaba, če nimajo dovoljenja za promet in uporabo na območju Slovenije, lahko nevarna.

Vizualna umetnost Med 40 ponaredki na eBayu, identificiranimi z UI-jem, tudi ponarejeni deli Moneta in Renoirja

8.5.2024 12:16

"Ne dovolimo objave ponarejenih izdelkov ali nepooblaščenih kopij," je navedeno na spletni dražbeni in prodajni strani eBay. A strokovnjakinja za preverjanje pristnosti umetnin je z UI-jem za zdaj identificirala 40 ponaredkov, ki se prodajajo tam.

Zdravje AstraZeneca umika cepivo proti covidu-19 in ga ne bo več izdelovala

8.5.2024 12:06

Britansko farmacevtsko podjetje AstraZeneca je sporočilo, da bo s trga umaknilo svoje cepivo Vaxzevria proti covidu-19 in kot razlog za to odločitev navedlo upad povpraševanja ter presežek ponudbe drugih cepiv, ki so na voljo na trgu.

Glasba Teo y la Mar v Prvi vrsti

8.5.2024 11:56

V glasbeni oddaji Prva vrsta na Prvem programu Radia Slovenija je gostoval hrvaško-madžarski duo Teo y la Mar. Glasbenika sta predstavila avtorsko glasbo, ki jo prežema kultura Pirenejskega polotoka, flamenko.

Slovenija Na odboru podpora noveli, ki z novo definicijo izraza vozilo širi tudi obseg obveznega zavarovanja

8.5.2024 11:36

Odbor za finance je podprl predlog novele zakona o obveznih zavarovanjih v prometu. Vlada je prepričana, da bo novela prinesla večje varstvo oškodovancev v primeru nesreč, v opoziciji opozarjajo na dodatne obremenitve.

Gospodarstvo Magna bo v tovarni v Gradcu odpustila 500 ljudi

8.5.2024 11:35

Kanadsko-avstrijska multinacionalka Magna bo v tovarni v Gradcu ukinila 500 delovnih mest, potem ko je ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Fisker ustavil proizvodnjo električnega vozila Ocean in v Avstriji vložil zahtevek za insolventnost.

Stran 13 od 35
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov