Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah in mejnih prehodih

Kočevje Žaberl: Policija z represijo in represivnimi ukrepi ne more rešiti romske problematike

Posnetki nedeljskega napada skupine Romov na policiste pri Kočevju so pretresli slovensko javnost in sprožili pozive k celovitejši ureditvi romskega vprašanja v Sloveniji. Oba policijska sindikata ob tem zahtevata zakonske spremembe za zaščito policistov.

128

Državna proslava "Slovenija je z združitvijo Prekmurcev z matičnim narodom največ pridobila z ljudmi, s Prekmurci"

V Beltincih je potekala osrednja državna proslava pred sobotnim praznikom združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Slavnostna govornica je bila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič, proslave pa so se udeležili številni vidni politiki.

42

Zvezdnikom dobavljala mamila Kdo je hollywoodska "ketaminska kraljica" Jasveen Sangha?

Ena izmed petih ljudi, proti katerim so ameriške oblasti vložile obtožnice v povezavi s smrtjo igralca Matthewa Perryja, je preprodajalka mamil Jasveen Sangha, znana tudi kot "ketaminska kraljica".

21

Vojna v Gazi Izrael pričakuje podporo Zahoda pri povračilnem napadu na Iran. Konec pogajanj v Dohi.

Izraelska vojska je ukazala novo evakuacijo območij v Gazi, medtem ko so se v Dohi končala pogajanja za prekinitev ognja. Izrael od Zahoda pričakuje pomoč tudi pri morebitnem povračilnem napadu na Iran.

53

Tour 202 Jani Brajkovič meni, da je nov Rogličev padec lahko temelj za nov vzpon

"Ko kolesar pade, mu ostane ogromno volje in želje po doseganju rezultatov, po dokazovanju. To voljo usmeri v naslednjo dirko – v Primoževem primeru je to Vuelta."

24

Novice

Vojna v Ukrajini V ukrajinskem napadu na nakupovalno središče v Donecku več ranjenih. Kremelj obtožuje Zahod.

Vplivni svetovalec ruskega predsednika Nikolaj Patrušev je Nato in Zahod obtožil neposredne vpletenosti v vdor ukrajinskih sil v rusko obmejno Kursko oblast, kjer so ukrajinski vojaki zasedli več kot tisoč kvadratnih kilometrov ozemlja.

439

Črna kronika Po padcu in trku v avtomobil v Žlebiču umrl 49-letni motorist

Okoli 17. ure se je v kraju Žlebič v občini Ribnica zgodila prometna nesreča, v kateri je po padcu in trku v osebno vozilo umrl 49-letni motorist.

Nesreča Na železniški postaji v Postojni se je prevrnil železniški vagon z gorivom

Okoli 16. ure se je na železniški postaji v Postojni zgodila nesreča. Kot so sporočili s policije, se je iztiril in prevrnil vagon z dizelskim gorivom, ki pa trenutno ne izteka. Na kraju posredujejo gasilci.

9

Šport

Konferečna liga Jug se je pri 11-m zanašal na instinkt, vmes pa je zamenjal tudi taktiko branjenja

Mariborčani v Bački Topoli niso blesteli, večkrat so bili v velikih težavah, a so se po streljanju enajstmetrovk veselili sladke zmage. Ažbe Jug je postal veliki junak, ubranil je dva strela z bele točke in zagotovil pot na Švedsko prihodnji četrtek.

5

Prva liga Primorje do preobrata in druge zaporedne zmage

Nogometaši Primorja so vknjižili še drugo zmago v Prvi ligi – tokrat so z 2:1 ugnali Domžale. V ospredju 5. kroga bo nedeljski obračun med Olimpijo in Celjem.

11

Uradno Drkušiću so se izpolnile otroške sanje, igral bo za Crveno zvezdo

Crveno zvezdo je po Timiju Maxu Elšniku okrepil še en slovenski nogometni reprezentant. Branilec Vanja Drkušić bo za beograjskega velikana igral eno leto kot posojeni igralec Zenita iz St. Peterburga.

28

Premier liga Zirkzee sanjsko debitiral v teatru sanj

Nogometaši Manchester Uniteda so morali pošteno garati za zmago na uvodni tekmi nove sezone v Premier ligi. Na Old Traffordu so premagali Fulham z 1:0. Odločilni zadetek je dosegel napadalec Joshua Zirkzee v 87. minuti.

3

Tenis Alcaraz po presenetljivem porazu proti Monfilsu: To je bil najslabši dvoboj v moji karieri

Gael Monfils je v 2. krogu turnirja serije 1000 v Cincinnatiju izločil drugega nosilca Carlosa Alcaraza s 4:6, 7:6 in 6:4. Obračun je bil v četrtek zvečer prekinjen zaradi dežja, v petek pa je 37-letni Francoz navdušil.

Oglasno sporočilo

Razpeta med skupnostjo in prepovedano strastjo

Roman Prestopki irske avtorice Louise Kennedy je osupljiv prvenec o ljubezni, identiteti in surovi realnosti življenja v Belfastu sredi 70. let.

Dirka po Španiji Roglič previden pri napovedih: Bomo videli, kako se bo odzvalo telo

V soboto se bo v Lizboni začela 79. Dirka po Španiji. Prvi favorit je Primož Roglič, ki je Vuelto osvojil že trikrat. Toda slovenski as je po odstopu na Dirki po Franciji in okrevanju po poškodbi pri napovedih zelo previden.

172
Več

Kultura

Slovaška Ob protestih odstavljeno direktorico galerije podprla mednarodna skupnost umetnikov in galeristov

Po množičnem protestu proti slovaški ministrici za kulturo Martini Šimkovičovi je tudi 360 umetnikov, galeristov in kuratorjev izrazilo pismo podpore odstavljeni direktorici Narodne galerije Alexandri Kusá. Razmere na Slovaškem ostajajo napete.

4

Film in TV Poslovil se je direktor fotografije in filmski snemalec Zoran Hochstätter

V ponedeljek je v 70. letu starosti umrl znani filmski ustvarjalec Zoran Hochstätter. Nekdanji predsednik Združenja filmskih snemalcev Slovenije se je podpisal pod 49 filmov, za katere je prejel več nagrad.

Dediščina Oltarna skala Stonehengea najbrž iz 800 kilometrov oddaljene škotske lokacije, ne iz Walesa

Pred kratkim objavljena študija kaže, da je šesttonski megalit, osrednji element neolitskega spomenika Stonehenge v Angliji, verjetno prišel iz sedimentnega bazena na severovzhodu Škotske, ne pa iz Walesa, kakor se je predpostavljalo do zdaj.

3
Več

Zabava in slog

Raziskava Z glasbo raziskovalci do boljšega razumevanja delovanja spomina

Študija je razkrila, da si starejši lahko tako dobro kot mladi zapomnijo glasbena dela, ki so jim že znana, a morajo nekateri deli možganov za to bolj delati. Ugotovitve so lahko pomembne za preglede starejših ljudi s tveganjem za razvoj demence.

Intervju Rise Against: "Smisel punka je, da si pristna različica sebe, vsota svojih življenjskih izkušenj"

"Upam, da smo del rešitve in ne del problema," pravi pevec Tim McIlrath o zapuščini ameriške zasedbe Rise Against, ki ustvarja že 25 let in je nedavno prvič zaigrala v Sloveniji. Basist Joe Principe ob tem upa, da bodo v ljudeh sprožili prave spremembe.

9

Nova generacija V Benetkah iščejo nove gondoljerje

Da bi zagotovili ohranitev tradicije starodavnega poklica, si v Benetkah prizadevajo povečati število gondoljerjev. Kandidati morajo opraviti strog tečaj usposabljanja, ki vključuje učenje veslanja, pa tudi pravil plovnih poti, zgodovine in tujih jezikov.

3

Glasba Taylor Swift nadaljuje turnejo, prvi koncert na Wembleyju minil brez zapletov

Prvi večer Taylor Swift na stadionu Wembley, kjer je varnost poostrena, je bil uspešen. Med pesmijo 22 je pevka sicer nosila majico z napisom: "Trenutno se veliko dogaja", s čimer naj bi se po mnenju nekaterih nanašala tudi na odpoved koncertov na Dunaju.

14

Nepričakovano V Hongkongu 19-letna panda postala najstarejša novopečena mamica 

Hongkong je pozdravil rojstvo svojih prvih lokalnih velikih pand, Jing Jing pa je tako postala najstarejša panda, ki je prvič postala mamica, na svetu. Mama novorojenih dvojčkov je samičko in samčka v Ocean Parku dobila le dan, preden je dopolnila 19 let.

2
Oglasno sporočilo

Ujemite poletje v kozarec in postrezite osvežujoče vinske koktajle

Pripravljate veliko poletno zabavo ali pa ste le povabili prijatelje na pijačo? Ne veste, s čim postreči svojim gostom, da boste zadovoljili različne okuse, navdušili zbrane ter poskrbeli za to, da se bodo počutili izjemno?

Avtomobilnost Cenovna vojna na Kitajskem zahtevala novo žrtev

Na Kitajskem, največjem avtomobilskem trgu za električna vozila, vlada cenovna vojna. Zadnja žrtev je premijska blagovna znamka HiPhi, ki je pred stečajem.

18
Več

Uredniški izbor

Slovenija Zakaj kljub novim voznim redom potniki (še vedno) ostajajo brez prevozov?

S prvim julijem je začel veljati nov potniški vozni red, ki naj bi tako s številom prihodov in odhodov avtobusov kot s prilagoditvijo njihovih tras potnikom olajšal uporabo medkrajevnega potniškega prometa. Se je to res zgodilo?

113

Afrika "Rusija zapolnjuje praznino v Sahelu po umiku zahodnih sil, ljudje si želijo varnost in spremembe"

Vojaške hunte, ki so prevzele oblast v sahelskih državah in prekinile odnose z zahodnimi državami, predstavljajo navezovanje na Rusijo kot možnost za spremembe in alternativo zahodnemu vplivu, pojasnjuje Olayinka Ajala z britanske univerze Leeds Beckett.

213

Intervju Psihološka pripravljenost: lekcije Janje Garnbret, Simone Biles in Novaka Đokovića

"Moramo se zavedati, da je vrhunski šport premikanje mej. Vsako premikanje mej iz neke cone, ne samo udobja, ampak cone, ki jo poznaš, je stres in športniki so praktično ves čas v tem premikanju mej nemogočega," poudarja športni psiholog Matej Lunežnik.

48

Protesti proti množičnemu turizmu "Težko je od turista, ki ima 14 dni dopusta na leto, pričakovati, da bo raje dal prostor domačinu"

"Mnogi trdijo, da so turisti slabi, neodgovorni, nespoštljivi in tako naprej. Prepričan sem, da v osnovi ni tako. Sistem je tisti, ki nas vodi v to, da moramo tudi kot turisti preživeti," opozarja poznavalec turističnih tokov Emil Juvan.

248
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

7

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109

Slavko Jerič Pogačar se je tudi zaradi zadnjih dveh Tourov razvil v svojo najboljšo različico

Tadej Pogačar skoraj tri leta ni osvojil tritedenske dirke. V pripravah na novo sezono je marsikaj spremenil, prilagodil in nadgradil. Plod svojega dela je zdaj pobral z dvojčkom Giro in Tour, prvim v tem stoletju.

55

Mojca Širok Francija na treh bregovih

Kaj se je zgodilo na francoskih predčasnih parlamentarnih volitvah, ki jih je predsednik Emmanuel Macron na veliko presenečenje ne le vse države, ampak celo najožjih sodelavcev sklical po porazu svoje stranke na junijskih evropskih volitvah?

43
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov