Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Katja Štok

Intervju Milanska kuratorka, ki je z Airbnbjem prenovila stare hiše v Italiji in ustvarila zgodbo o uspehu

09.06.2022

"Danes je veliko mladih, ki želijo to delati, saj je kul," pravi o svojem delu Federica Sala, samostojna kuratorka, ki je delala tudi za Center Pompidou in ki je v Italiji postavila prototip uspešne zgodbe, kaj vse lahko naredijo občine s starimi objekti.

Lepota bivanja Marcin Rusak, poljski oblikovalec, ki bi v DNK rastlin vgradil informacije človeštva

04.06.2022

Njegov primarni medij so rože, in to tiste uvenele. Iz njih ustvarja nove materiale in objekte, tudi t. i. Pošastno rožo. V njen DNK se lahko vgradi informacije kot v strežnik. Marcin Rusak je poljski oblikovalec, razpet med znanostjo in umetnostjo.

Okolje Udarec za korporacije: zgodovinski zakon za zaščito gozdov s strožjimi pogoji za prodajo živil

27.05.2022

"To bi bila zgodovinska zakonodaja, ki je do zdaj še nismo poznali," pravi Sini Eräjää iz Greenpeacea glede osnutka zakona, da podjetja na evropskem trgu ne bi smela več prodajati čokolade, kave, mesa in drugih surovin, ki prispevajo h krčenju gozdov.

Lepota bivanja Keramika, ki navdušuje s svojo obliko (in zlatom)

19.05.2022

Na Instagramu so na pogled tako lepe, da je presenečenje toliko večje, ko izvemo, da so skodelice Lestrson narejene v Kranju. Elegantne, a igrive s črnimi pikami, zelenimi črtami ali obarvane z milnimi mehurčki z obveznim detajlom iz 11-karatnega zlata.

Evropa Kdo pošilja orožje v Ukrajino, koliko in predvsem zakaj?

15.05.2022

"Da, evropske države so vojno v Ukrajini izrabile tudi za posodobitev svoje bojne opreme," pritrdi obramboslovec Vladimir Prebilič. Toda zakaj države, med njimi tudi Slovenija, tako "velikodušno" pošiljajo v Ukrajino svoje orožje?

Lepota bivanja Stanovanje, polno umetniških posegov, s čisto pravimi utežmi za fitnes

26.05.2022

Nekoč zaprt, je po intervenciji arhitektke Maje Stamenković danes odprt in povezan prostor, dom, poln unikatnih kosov in umetniških instalacij. Takšna je bila želja naročnika, ki je tudi oblikovalec nakita ter ljubitelj športa in filmov.

Izstopajoče slovensko oblikovanje Rdeča pika pametni steklenici, ki pove podatke o pijači, in Elanovim smučem s podpisom Glena Plaka

12.05.2022

Poleg Akrapovičevih izpustnih sistemov, ki krasijo serijo Ferrari F8 Tributo, in razprodanih Elanovih turnih smuči je med devetimi nagrajenci rdeče pike pametna steklenica Steklarne Hrastnik, ki pove tudi to, v katerem sodu je pijača dozorela.

Lepota bivanja Stanovanje v velikosti dveh parkirnih mest v centru Ljubljane (ki ima prav vse)

07.05.2022

"Pri majhnem stanovanju je vse blizu: WC-školjka, sosed pa je še bližje," pravi arhitekt Aleksander Vujović. Z ženo živita v samem centru Ljubljane, v stanovanju, ki nima ne centralnega ogrevanja ne tople vode, veliko pa je za dve parkirni mesti.

Evropa Andrej Androjna: "Če bi križarka prejela zadetek, bi bila to sramota za rusko mornarico"

14.04.2022

"Takšna ladja je ponos vsake mornarice," pravi Andrej Androjna, nekdanji poveljnik mornariškega diviziona, o domnevnem uničenju ruske križarke v Črnem morju. "Če so Ukrajinci plovilo zadeli, je šlo na ruski strani za človeško napako ali za star sistem."

Lepota bivanja Papucci, copati za urbane plemiče in plemkinje

16.04.2022

"Moda je bila v preteklosti za elite," pravi Brina Vidic, ki jo kličejo tudi Brenča, kot se imenuje njena znamka Brencha, ki je vzbudila pozornost s tako banalnim kosom, kot so copati. "Za urbane plemkinje in plemiče," doda.

Gospodarstvo Sankcije bi morale "zdrobiti" ruski rubelj. Zakaj ga (še) niso?

13.04.2022

Proti Rusiji je bil zaradi napada na Ukrajino pred dnevi sprejet že peti paket ukrepov, a rusko gospodarstvo (še) plove nad gladino vode. Med drugim tudi zato, ker zahtevajo plačilo nafte in zemeljskega plina v rubljih, ki so jih vezali na zlato.

Lepota bivanja Pod Rožnikom novi butični hotel iz starega skednja

07.04.2022

Na mestu starega propadajočega skednja tik pod Rožnikom je zaživel Hotel bistro Čad. Arhitekturno izjemno zahteven objekt pa je narekoval zelo zanimivo notranjost tega štirizvezdničnega hotela.

Stran 6 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov