Foto: TV Slovenija / zajem zaslona
Foto: TV Slovenija / zajem zaslona

Do družinske tragedije je prišlo v petek popoldne. 35-letni moški naj bi najprej zabodel svojo 35-letno partnerico, nato pa še njenega 61-letnega očeta in njeno 58-letno mater. Prva dva sta umrla na kraju dogodka, 58-letnica pa kasneje v bolnišnici.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo dogodka. Kot je poročala TV Slovenija, naj bi neuradno do tragedije prišlo po tem, ko je partnerica 35-letniku sporočila, da je njune zveze konec.

Ujetost v pandemijo

V zadnjem polletju je to v Sloveniji že tretji trojni umor, kar je po številu umorov v okviru družine veliko več kot v drugih državah, je za TV Slovenija opozoril profesor kriminalistične psihologije Peter Umek.

"Zadnji umor blizu Ptuja bi lahko pripisali nasilniškemu vedenju torej nasilnemu storilcu, ki ima po vsej verjetnosti že zgodovino družinskega nasilja in po moje tudi alkoholizma," je izpostavil Umek.

Delno pa bi lahko zadnji umor, tako Umek, povezali tudi z ujetostjo v pandemijo, ko smo ljudje primorani biti bolj skupaj, kot običajno. In če je že pred tem napetost v družini visoka, lahko iz iskrice nastane katastrofa, še opozori Umek.

Kriminalisti preiskujejo trojni umor