Igor Bavčar vztraja, da je nedolžen. Foto: BoBo
Igor Bavčar vztraja, da je nedolžen. Foto: BoBo

Bavčar je povedal, da še ni prejel poziva za prestajanje zaporne kazni. Pojasnil je tudi, da je v zahtevku za varstvo zakonitosti zlasti izpostavil nasprotja med sodbama prvostopenjskega in drugostopenjskega sodišča ter materialnopravne in procesne kršitve.

Ocenjuje, da sodba prvostopenjskega sodišča sicer govori o oškodovanju Pivovarne Laško, a tega sploh ne ugotavlja, višje sodišče pa pravi, da je oškodovanje Pivovarne Laško nepomembno za ugotavljanje krivde in da Boško Šrot sploh ni imel namena oškodovati podjetja ob podpisu opcij.

"Pričakujem, da bo vrhovno sodišče sodbo razveljavilo, zaradi očitnih in že na prvi pogled vidnih materialnopravnih in procesnih kršitev, izvajanje kazni pa zadržalo," je dejal Bavčar. Nekdanji vodja Pivovarne Laško Šrot pa navaja, da še vedno ne ve, česa je bil pravzaprav obtožen, saj naj bi pivovarna s prodajo delnic Istrabenza ne bila oškodovana.

"Jaz nisem storil nobenega očitanega dejanja, zato pričakujem, da bo pravica na moji strani," je dejal. Ob tem je Šrot, tudi sam po izobrazbi pravnik, izpostavil, da je bilo ugotovljenih veliko bistvenih kršitev pravil postopka, nepravilna pa je po njegovem mnenju tudi vsebina sodbe. "Postopek je bil izrazito nesorazmerno v korist tožilca," je pred kratkim dejal Šrot.