Sporna početja naj bi se izvajala med letoma 2005 in 2008. Foto: MMC RTV SLO
Sporna početja naj bi se izvajala med letoma 2005 in 2008. Foto: MMC RTV SLO

Preiskave naj bi segale v čas, ko je bil predsednik uprave Marko Jaklič in za njim Boštjan Aver. Henigman je bil takrat drugi član uprave Vzajemne, Hvala pa direktor oddelka za informacijsko tehnologijo, pozneje pa tudi član uprave.

Preiskavi naj bi policija opravila zaradi domnevne zlorabe položaja v Vzajemni, povezane s projekti informacijske tehnologije v letih 2005 in 2008. V odredbi pristojnega preiskovalnega sodnika pa naj bi bile odrejene še hišne preiskave pri nekaterih drugih ljudeh iz podjetij, ki so poslovala z Vzajemno v zvezi z informacijsko tehnologijo.

Policija potrdila predkazenski postopek za več ljudi
Na Policijski upravi Ljubljana pravijo, da zaradi varstva osebnih podatkov na vprašanja, vezana na konkretne osebe ne morejo odgovarjati, so pa potrdili, da vodijo predkazenski postopek zoper več ljudi. Postopek je bil, kot navajajo, uveden zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete na škodo Vzajemne.

Kot še navajajo, so zasegli tudi več predmetov, pomembnih za kazenski postopek.

Kot je poročal Pop TV, je Henigman preiskavo že potrdil. Osumljena naj bi s podpisom domnevno spornih pogodb Vzajemno oškodovala za več kot milijon evrov. Domnevno sporni posli naj bi segali v leti 2007 in 2008, šlo pa je za nabavo informacijske tehnologije pri podjetjih Geacomm in Normacom.