Mally je bil obsojen na leto in pol zapora, ker je od takratnega nepremičninarja in zdajšnjega predsednika uprave Luke Gašparja Gašparja Mišiča v zameno za gradbena dovoljenja zahteval podkupnino. Foto: MMC RTV SLO
Mally je bil obsojen na leto in pol zapora, ker je od takratnega nepremičninarja in zdajšnjega predsednika uprave Luke Gašparja Gašparja Mišiča v zameno za gradbena dovoljenja zahteval podkupnino. Foto: MMC RTV SLO

Tako je odredilo koprsko sodišče, saj je višje sodišče pred dnevi zavrnilo njegov predlog za alternativno obliko prestajanja kazni z družbenokoristnim delom, se je pa strinjalo z odločitvijo okrožnega sodišča o t. i. vikendzaporu. Spomnimo, da je bil Mally obsojen na leto in pol zapora, ker je od takratnega nepremičninarja in zdajšnjega predsednika uprave Luke Gašparja Gašparja Mišiča v zameno za gradbena dovoljenja zahteval podkupnino.

Odveden brez poziva na prestajanje kazni?
Mallyjev odvetnik Boštjan Penko je nad dejanjem sodišča in policije presenečen. "Moj klient me je včeraj popoldne poklical in mi na hitro povedal, da je ponj prišla policija, nato pa se mi na telefon ni več oglašal. Imel sem omejene informacije in šele danes popoldne, po več poizvedovanjih, mi je na Policijski postaji Piran uspelo izvedeti, da so njihovi policisti Klavdija Mallyja na podlagi odredbe sodišča odpeljali v zapor. Vzpostavil sem stik z njim, med drugim mi je povedal, da mu sploh še niso vročili poziva za prestajanje kazni," nam je povedal Penko. Čudi se tudi temu, da so Mallyja na izvrševanje vikendzapora odpeljali med tednom.

Za rešetkami bo spal le ob koncu tedna
Mallyjevo bivanje za rešetkami bo omejeno le na konce tedna, medtem ko bo med tednom lahko na prostosti še naprej opravljal svoje delo. Mally ima zdaj zasebno podjetje za gradbeništvo, svetovanje in inženiring in je še naprej zelo dejaven zlasti v poslih v piranski občini.

Beseda proti besedi
Mallyja je policiji prijavil nepremičninar in aktualni predsednik uprave Luke Gašpar Gašpar Mišič. Trdil je, da je Mally kot vodja urada za okolje in prostor v zameno za ureditev gradbenega in uporabnega dovoljenja za gradnjo prestižnega stanovanjskega kompleksa v Luciji zahteval zase najrazkošnejše stanovanje. Ker je stanovanje prodal, ga je po Mišičevih besedah nekdanji vodja piranskega urada za okolje in prostor jezen poklical in mu dejal, da se ni držal dogovora. Mally je to zanikal in trdil, da je le želel za svojega otroka kupiti poslovni prostor, ki je bil v lasti Mišiča. Sodišče mu ni verjelo in je odločilo, da je kriv kaznivega dejanja. Prisodilo mu je leto in pol zapora.

Eugenija Carl, TV Slovenija