Profil so po objavi fotografij v javnosti avtorji izbrisali. Foto: Facebook profil z imenom Kranjska vahta
Profil so po objavi fotografij v javnosti avtorji izbrisali. Foto: Facebook profil z imenom Kranjska vahta

"Policija ne glede na zadnje sporočilo osebe o domnevnem 'medijskem eksperimentu' primer objave fotografije oseb v oblačilih z vojaškimi vzorci ter orožjem na družbenem omrežju obravnava z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil. V zadevi poteka intenzivna kriminalistična preiskava, še vedno pa se preverjajo sumi uradno pregonljivih kaznivih dejanj," so sporočili s PU-ja Kranj.

Avtorju objav pa predlagajo, da se "v izogib dvomom v namenskost objavljenih aktivnosti in zaradi razjasnitve okoliščin čim prej zglasi na Policijski upravi Kranj".

Andrej Šiško je ob javnem razkritju, da vodi oboroženo enoto Štajerska varda, napovedal, da bodo ustanovili oborožene enote tudi v preostalih slovenskih zgodovinskih deželah, torej na Kranjskem, Koroškem, v Prekmurju in na Primorskem. Na Facebooku je bilo še danes mogoče zaslediti profil z imenom Kranjska vahta, na katerem so bile objavljene fotografije z urjenja, ki naj bi potekalo 4. septembra. Avtorji so profil, potem ko so fotografije prišle v javnost, že izbrisali.