Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, obenem pa mu je bil izdan plačilni nalog. Skupaj mu grozi preko 5.100 evrov globe. Foto: Policija
Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, obenem pa mu je bil izdan plačilni nalog. Skupaj mu grozi preko 5.100 evrov globe. Foto: Policija
Lov na motorista

Na stavkovno sredo okoli 14.15 so kranjski prometni policisti na Jesenicah opazili voznika motornega kolesa, ki je imel na motornem kolesu nameščeno papirnato registrsko tablico, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

"Kršil je več cestnoprometnih predpisov"
Ko je policijska patrulja peljala za motoristom je opazila, da ta krši tudi druge cestno prometne predpise (nepravilno prehitevanje preko polne črte ...). Zaradi navedenega sta ga policista poskušala ustaviti s prižgano modro lučjo, a tega znaka ni upošteval. Po navedbah policije je s povečano hitrostjo in z vratolomno vožnjo odpeljal proti Lipcam.

Policistoma ga je nato po približno 20-minutnem begu v Lipcah uspelo ustaviti. Med begom je motorist ogrožal ne samo sebe, ampak tudi druge udeležence v cestnem prometu, so povedali na PU Kranj.

20-letni moški tudi povzročitelj hude prometne nesreče
Policista sta ugotovila, da gre za 20-letnega moškega z Jesenic brez veljavnega vozniškega dovoljenja. "Kršilec je tudi večkratni povratnik kršitev cestnoprometnih predpisov, saj je bil od leta 2009 naprej obravnavan že skoraj 40-krat," so sporočili s PU-ja.

20-letnik je februarja letos z osebnim avtomobilom povzročil tudi hudo prometno nesrečo, kjer je bila udeleženka v nesreči hudo poškodovana. Policija mu je zaradi kršitev motorno kolo znamke aprilia RS 125, ki je bilo med drugim tudi neregistrirano, zasegla.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, obenem pa mu je bil izdan plačilni nalog. Skupaj mu grozi več kot 5.100 evrov globe.

Lov na motorista