Strela je v naselju Ratež udarila v skupino ljudi. Foto: EPA
Strela je v naselju Ratež udarila v skupino ljudi. Foto: EPA
Strela udarila v skupinico turistov

V naselju Ratež je strela udarila v skupino ljudi. Poškodovane so bile tri osebe, dve pa sta bili hospitalizirani in nista v življenjski nevarnosti. Ena oseba bo verjetno potreboval operacijo.
Reševalci so poškodovanca, gre za francoski par, po udaru strele pripeljali v novomeško bolnišnico, kjer so ju oskrbeli in tudi hospitalizirali.
66-letni Francoz je težje poškodovan, saj ima udarnino na glavi in trebuhu, dve rani na prsnem košu in raztrganino na levi roki, je za STA povedala strokovna direktorica bolnišnice Lučka Kosec in dodala, da ga bodo zaradi poškodbe na roki verjetno operirali. Poškodovani je prav tako v postravmatskem stresu.
63-letna ženska pa ima prav tako udarnino, površinske opekline na obeh kolenih in bolečine v hrbtu, Kosčeva pa težko oceni, koliko časa bosta ostala v bolnišnici. Kot kaže sedaj, bi lahko ženska odšla iz bolnišnice že v roku dveh ali treh dni, moški pa bo verjetno potreboval še kakšen dan več za okrevanje. Tretji poškodovanec ni hospitaliziran, pomoč naj bi poiskal v zdravstvenem domu.

Strela udarila v skupinico turistov