Truplo so našli v bližini Zmajskega mostu. Foto: BoBo/Bor Slana
Truplo so našli v bližini Zmajskega mostu. Foto: BoBo/Bor Slana
Iz Ljubljanice potegnili truplo

Policiste so o dogodku obvestili okoli 8. ure zjutraj. Policisti in kriminalisti so kraj zavarovali, na ogled pa sta prišli tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Prve ugotovitve kažejo, da na truplu ni znakov nasilja, več pa bo pokazala obdukcija, so še sporočili s policije. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo v Ljubljani.
Izidi obdukcije bodo predvidoma znani v ponedeljek, poroča STA. Gensko potrjevanje identitete bo zahtevalo več časa, najbrž nekaj dni.

Svojci 18-letnika, sicer dijaka gimnazije Moste, pogrešajo od 5. marca. Nazadnje so ga videli v središču Ljubljane, kjer se je zabaval s prijatelji. Nato je sredi noči izginil. Potapljači in policisti so v preteklih dneh pogrešanega iskali v Ljubljanici in na njenih bregovih. Prečesali so strugo reke in nabrežje od Špice do Fužin.

Pri iskanju so sodelovali štirje policijski potapljači in še potapljači, ki delujejo v sklopu civilne zaščite. Bregove Ljubljanice je pregledovalo osem policistov. Za zdaj še ni odgovora na vprašanje, ali je bil prav Jaklič utapljajoči se moški, o katerem je policiste 5. marca ob štirih zjutraj obvestil naključni mimoidoči.

V zadnjem času je sicer potekalo kar nekaj iskalnih akcij za mladimi, ki so izginili sredi noči. V četrtek so v kanalu reke Drave v Zlatoličju našli truplo pogrešanega 20-letnega Domna Simoniča.

Iz Ljubljanice potegnili truplo