Franc Kangler je za časopis dejal, da ni naredil nič, česar mestni svet ne bi potrdil. Foto: BoBo
Franc Kangler je za časopis dejal, da ni naredil nič, česar mestni svet ne bi potrdil. Foto: BoBo
Ovadbe zaradi mariborskega kulturnega centra

Na okrožnem državnem tožilstvu so za Večer potrdili informacijo, da so v zadevi propadlega projekta Mariborskega kulturnega središča (Maks) prejeli kazensko ovadbo zoper deset oseb, ki so osumljene več različnih kaznivih dejanj, med drugim zlorabe uradnega položaja, zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti, goljufije, nevestnega dela v službi in oškodovanja javnih sredstev.

Poleg Kanglerja naj bi bili po informacijah časopisa Večer osumljeni tudi nekdanja direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner, nekdanji svetovalec župana Kanglera za področje investicij Emanuel Čerček, nekdanji mestni arhitekt Stojan Skalicky, arhitekt Boštjan Vuga, z birojem Sadar + Vuga, ki je avtor idejne zasnove Maksa. Iz občinskega podjetja Zim, ki je pristal v stečaju, sta ovadena Matjaž Knez in Marko Grujič, nekdanja direktorica občinskega sekretariata za splošne zadeve Branka Krajnc Thaler ter Monika Kirbiš Rojs in Teo Pajnik iz občinske projektne pisarne.

Nekdanji mariborski župan Kangler je v odzivu za Večer novo ovadbo označil za "bolano" in "noro", saj pri projektu Maks ni naredil nič, česar mestni svet ne bi potrdil in sprejel. Na družbenem omrežju Twitter pa je zapisal: "Sem vedel, začel sem novo politiko in pokasiral novo ovadbo in obtožnico."

Ovadbe zaradi mariborskega kulturnega centra