Ob tem pa radovedneži reševalce, ki v dvanajstih urah v povprečju pomagajo od petkrat do šestkrat - velikokrat še ovirajo pri delu. Foto: MMC RTV SLO
Ob tem pa radovedneži reševalce, ki v dvanajstih urah v povprečju pomagajo od petkrat do šestkrat - velikokrat še ovirajo pri delu. Foto: MMC RTV SLO
Zijala namesto reševalcev

Pri tem številni sploh ne pomislijo, da s tem ovirajo delo policistov, gasilcev in reševalcev, še manj pa na to, da lahko fotografije, ki vse pogosteje zaokrožijo po spletu, prizadenejo ponesrečence in svojce, je za TV Dnevnik poročala Gabrijela Milošič.

"Množice so vedno bolj radovedne"
Todor Koščica
, v katerega se je pred štirimi leti v križišču zaletel tovornjak, se - sicer megleno - a vendarle spomni, da je zaman čakal na pomoč ljudi, ki so bili priča prometni nesreči. "Spomnim se, kako so se zbirali okrog, nihče pa ni priskočil na pomoč, samo zbirali so se in gledali," trdi.

Kristino Marčič pa je o tem, da se je mož s kolesom hudo ponesrečil le nekaj hiš od doma, obvestila kar sokrajanka. Prvemu šoku je sledil drugi, ko na kraju nesreče poškodovanemu možu ni pomagal nihče od znancev. "Ne vem, ali so se bali, da kdo na cesto stopi, ne znam si predstavljati - samo gledali so," je dejala.

Ljudi, ki ob prometnih in drugih nesrečah le pasejo radovednost, namesto da bi pomagali, je vedno več, ugotavljajo tudi reševalci na motorju. Boštjan Polenčič, reševalec na motorju: "Množice so vedno bolj radovedne, vedno bližje bi radi bili in v prvem kadru, da bi bolje videli."

"Ljudje so reševalce vlekli za majico, da bi videli, kaj se dogaja"
Ob tem pa radovedneži reševalce, ki v dvanajstih urah v povprečju pomagajo od petkrat do šestkrat - velikokrat še ovirajo pri delu. Marko Kukovec, prav tako reševalec na motorju, pojasnjuje: "Ko prideš tja, da bi pomagal, te gledalci ovirajo, ali stojijo zraven, podajajo komentarje, te vlečejo stran." Polenčič dodaja: "Zgodilo se je že na prometni nesreči, da so ljudje reševalce vlekli za majico, da bi videli, kaj se dogaja, ko so gasilci rezali poškodovanca iz vozila. Mislim, da je to skrajno nemoralno."

Ob prometni nesreči na Koroškem mostu prejšnji torek so številni opazovalci tragedijo fotografirali, posneli in razposlali po spletu. Pri tem so, kot kaže, pozabili na možnost, da lahko nekega dne tudi njih slikajo, kako se borijo za življenje.

Zijala namesto reševalcev