Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Štajerska in Gorenjska Neurja z močnimi nalivi in točo poplavila kleti in poškodovala nekaj ostrešij

Iz Avstrije sta v Slovenijo pripotovali dve močni nevihtni celici, pri čemer je bila tista v okolici Maribora in Ptuja še posebej močna. S seboj sta prinesli točo, sunke vetra in nalive. Nevihta prek Gorenjske potuje proti Zasavju in Posavju.

123

Po Dofineji Roglič dobil prvi del gorske trilogije in Evenepoelu slekel majico vodilnega!

Primož Roglič (Bora Hansgrohe) je zmagovalec šeste etape letošnje Dirke po Dofineji. V naporni gorski etapi je za konec prihranil največ moči in slavil pred Giuliem Cicconejem (Lidl Trek) in moštvenim kolegom Aleksandrom Vlasovom.

483

Gospodarstvo Prebita glavna cev drugega najdaljšega predora na trasi drugega tira

Delavci na trasi drugega železniškega tira med Divačo in Koprom so prebili glavno cev predora Beka, s 6017 metri drugega najdaljšega na trasi. S tem so prebili osmo od skupno desetih predorskih cevi na trasi.

7

Vojna v Gazi V Gazi v zadnjem dnevu ubitih 77 ljudi. Med tarčami begunski taborišči in šola.

V izraelskem napadu na begunsko taborišče v Gazi Nusejrat je bilo ubitih pet ljudi, v taborišču Magazi pa štirje. Izrael je napadal cilje po vsej Gazi. V zadnjem dnevu je bilo ubitih 77 ljudi.

1

Euro 2024 Kek je objavil končni seznam za Euro: brez Zahovića, Vidovška, tudi Zajca

Nogometni selektor Matjaž Kek je po petkovem treningu razkril seznam igralcev, ki bodo odpotovali na EP v Nemčijo. Z njega je črtal štiri nogometaše, med katerimi sta tudi Luka Zahović in Miha Zajc.

48

Novice

Vojna v Ukrajini Zelenski se je zahvalil Franciji za obljubljene lovce. Maja močno naraslo število civilnih žrtev.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal, da bodo Ukrajini dobavili bojna letala Mirage 2000, medtem ko je Moskva obtožila Kijev, da ameriške rakete uporablja za napade na civilne cilje v Rusiji. Joe Biden je napovedal dodatno pomoč Ukrajini.

159

Zdravje V prenovljeni negovalni bolnišnici na Vrazovem trgu bo na voljo 93 negovalnih postelj

Po končani notranji prenovi in energetski sanaciji negovalne bolnišnice na Vrazovem trgu v Ljubljani bo v njej namesto prejšnjih 33 po novem na voljo 93 negovalnih postelj. V prostorih bolnišnice bo sicer prvih 18 mesecev delovala infekcijska klinika.

2

Mednarodni dan Ministrica ob dnevu varne hrane: Spodbujajmo kratke prehranske verige, lokalnega kmeta

Letošnji dan varnosti hrane v ospredje postavlja pripravljenost na incidente, povezane z varnostjo hrane. Vsako leto zaradi kontaminirane hrane zboli desetina svetovne populacije, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

34

Šport

EP v atletiki Ob 21.00: Čeh bo izzval Alekno v finalu meta diska

Prvi dan evropsekga prvenstva v Rimu bodo na sporedu tri končne odločitve. Najbolj zanimiv bo finale meta diska, kjer bo Kristjan Čeh izzval svetovnega rekorderja Mikolasa Alekno. Prenos večernih bojev bo na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Roland Garros Alcaraz po več kot štirih urah dobil poslastico proti Sinnerju

Carlos Alcaraz je v polfinalu Rolanda Garrosa izločil Jannika Sinnerja z 2:6, 6:3, 3:6, 6:4 in 6:3. Španec se je prvič uvrstil v finale na pariškem pesku. V finalu se bo srečal z zmagovalcem drugega polfinala med Casperjem Ruudom in Alexandrom Zverevom.

40

Liga narodov v odbojki Zgodovinska prva zmaga Slovencev nad Brazilci!

Slovenski odbojkarji so spisali zgodovino, saj so prvič premagali najuspešnejšo reprezentanco tega športa. Na devetem soočenju je po dramatičnih petih nizih padla tudi Brazilija. Slovenci ostajajo stoodstotni v Ligi narodov in trdno na poti v Pariz!

160

Po prvi tekmi finala Vrnitev "samoroga" razblinila Dallasove načrte in igro

Samorog se je prikazal na prvi tekmi finala in presenetil Dallas, pri katerem je Luka Dončić podelil le eno uspešno podajo za koš. Vendar Teksašani se znajo pobrati po grdih uvodnih porazih, saj v končnici še niso izgubili dveh tekem zapored.

112

EP v nogometu 2024 Španci v Nemčijo brez Cubarsija in Llorenteja

Selektor španske nogometne reprezentance Luis de la Fuente je objavil seznam nogometašev za Euro 2024. S širšega seznama je črtal branilca Barcelone Paua Cubarsija in vezista Girone Aleixa Garcio ter vezista Atletica Marcosa Llorenteja.

Oglasno sporočilo

Ste jim nasedli? Preverite, kako prepoznati dezinformacije

In videli fotografijo papeža Frančiška v beli puhovki? Četudi novica zveni verodostojno in je fotografija na zaslonu pred vami videti popolnoma resnična, omenjena primera sodita med bolj znane primere razkritih dezinformacij.

EP v atletiki Kristjan Čeh z drugo daljavo v večerni finale diska

V Rimu se je začelo evropsko prvenstvo v atletiki in to za Slovenijo izredno uspešno. Napredovala sta sprinterja na ovirah Nika Glojnarič in Filip Jakob Demšar, Kristjan Čeh pa je že s prvim metom prišel do druge daljave kvalifikacij (65,64).

9
Več

Kultura

Beremo Édouard Louis: Spremeniti se: metoda

''Žal mi je'' je ena najpogostejših besednih zvez zadnjega dela francoskega pisatelja Édouarda Louisa, literarne senzacije, ki je pri rosnih 22 letih vzniknil pred desetletjem in doslej objavil pet knjig.

Festival pred Škucem 31. Živa književnost posvečena Damjanu Bizilju, znanemu kot DJ Bizzy, ki se je poslovil lani

Tudi letošnji literarno-glasbeni festival Živa književnost pred Galerijo Škuc prepleta književnost in glasbo. Društvo Škuc tokratno izvedbo tega enotedenskega festivala posveča sodelavcu Damjanu Bizilju, znanemu kot DJ Bizzy, ki je umrl julija lani.

Oder Nagradna igra: z MMC-jem na baletno predstavo Romeo in Julija v Cankarjevem domu

Z malo znanja in sreče si lahko priigrate po dve vstopnici za baletno predstavo Romeo in Julija, ki bo v sklopu 2. mednarodnega plesnega festivala Baletne noči na ogled 19. junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Več

Zabava in slog

Evrovizija Nizozemska televizija še ne ve, ali bo tudi v prihodnje sodelovala na Evroviziji

Nizozemska televizijska hiša Avrotros je po tem, ko je bil njej predstavnik Joost Klein z letošnje Evrovizije diskvalificiran, svojo udeležbo na tem tekmovanju dala "v obravnavo", kar pomeni, da bodo razmislili, ali bodo na festivalu še sodelovali.

2

Glasba Jekleni Mick Jagger pri osemdesetih: Preprosto uživam

Mick Jagger se tudi po tem, ko je dopolnil 80 let, z zasedbo The Rolling Stones ne misli ustaviti. Na koncertih je videti še bolj energično kot po navadi, oboževalce je podražil tudi z možnostjo nastanka novega albuma in koncertne turneje zunaj ZDA.

1

Ture avanture Hišo Najstarejše trte v Mariboru čaka prenova, vredna 715 tisoč evrov

Od začetka julija do konca oktobra bo potekala obnova notranjosti Hiše Najstarejše trte, po koncu katere bo najbolj obiskana turistična znamenitost v Mariboru nudila kakovostnejšo obiskovalčevo izkušnjo.

7

Kulinarika Mladi na tretji Žametni večerji med vinogradi postregli 150 navdušenih gostov

Pod mariborsko Kalvarijo je okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem ob veličastno pogrnjeni dolgi mizi na tretji Žametni večerji med vinogradi streglo 150 gostom, ki s pohvalami niso skoparili.

1

Glasba Na Broadway prihaja muzikal o življenju Dolly Parton

Muzikal o življenju ene največjih zvezdnic kantrija Dolly Parton prihaja na Broadway. Glasbenica, ki ji muzikali niso tuji, posebej za predstavo ustvarja čisto nove skladbe, ki jih bo občinstvo ob njenih največjih uspešnicah na Broadwayu slišalo prvič.

Zahteva 156 milijonov evrov Ženska, ki naj bi navdihnila serijo Baby Reindeer, toži Netflix

Ženska, ki se je identificirala kot navdih za lik Marthe Scott v Netflixovi izjemno uspešni mini seriji Baby Reindeer, je vložila 156-milijonsko tožbo proti velikanu pretočnega predvajanja. Platformi očita vrsto laži in zavajanj ter tudi zlorabo imena.

4

Glasba Prvič od začetka ruske invazije se v Kijev vrača največji ukrajinski glasbeni festival

V Kijev se prvič po začetku ruske invazije vrača največji ukrajinski glasbeni festival Atlas, sicer preimenovan v Atlas United. Julija bodo trenutno najbolj znani ukrajinski glasbeniki zavzeli odre, da bi pomagali domovini pri obrambi Harkovske oblasti.

18
Več

Uredniški izbor

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

170

Intervju Nov risoroman išče odgovor na vprašanje: Kako seksati feministično?

O feminizmu je javno govora več kot kadar koli prej – kljub temu pa naša življenja, natančneje: spolna življenja – " pogosto ostajajo enako neraziskana in polna seksističnega bulšita kot pred desetletji", ugotavlja britanska ilustratorka Flo Perry.

46

Bližnji vzhod Izraelske univerze so prepletene z vojsko in orožarsko industrijo. Poziv k bojkotu traja že 20 let.

Medtem ko zahodne države zavračajo sankcije zoper Izrael, študentje zahtevajo prekinitev sodelovanja njihovih univerz z izraelskimi. Te sodelujejo pri okupaciji Palestine in zatiranju Palestincev, z njimi pa so povezane tudi slovenske ustanove.

57

Afrika "Niger ne želi več tujih vojaških oporišč, ampak enakopravna partnerstva"

Prebivalci Nigra so si želeli odhoda francoskih vojakov, saj menijo, da so služili le zaščiti lastnih interesov, varnosti pa niso zagotovili, je po vojaškem udaru in umiku francoske vojske iz sahelske države dejal Moussa Zangaou z univerze v Niameyju.

125
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

1

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

6

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov