Podjetje ima 14 milijonov evrov dolgov. Foto: MMC RTV SLO
Podjetje ima 14 milijonov evrov dolgov. Foto: MMC RTV SLO
Tom uspešen na sejmu

Do pred kratkim uspešno podjetje ima 14 milijonov evrov dolgov, grozi mu stečaj, delavci pa so prepričani, da je za to krivo slabo gospodarjenje s premoženjem, je za TV Slovenija poročala Petra Držaj.

Zaposleni, ki naj bi bili tudi lastniki podjetja, saj je TOM v lasti 33 delničarjev, so ob tem ugotovili, da delnic, ki bi morale biti pred petimi leti prenesene v centralni register vrednostnih papirjev, ni v nobeni evidenci. Lastniški vpis v KDD so zaman iskali. Zato pa naj bi zaposleni dokumente našli na paleti v kurilnici podjetja.

Kot je povedel eden izmed delničarjev, je bil namen njegove naložbe večja varnost v starosti, zdaj pa je tako rekoč ogoljufan za vse.

TOM-ova garnitura nagrajena
Tomovo invalidsko podjetje na Koroškem je šlo v stečaj, usoda matične tovarne še ni gotova, medtem pa je na naslovu, kjer je Tomov razstavni salon, že ustanovljeno podjetje AvaTom. Delničarji domnevajo, da gre za podjetje, prek katerega se bo izčrpavalo, kar je v matični družbi še zdravega.

Da pa bi bila ironija še večja, je sedežna garnitura, ki jo je izdelal TOM, pravkar osvojila nagrado za najboljši izdelek na pohištvenem sejmu Ambient na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Tom uspešen na sejmu