Matjaž Rakovec bo zaradi nezakonitega odpoklica z mesta predsednika uprave Zavarovalnice Triglav prejel 500 tisoč evrov odškodnine Foto: BoBo
Matjaž Rakovec bo zaradi nezakonitega odpoklica z mesta predsednika uprave Zavarovalnice Triglav prejel 500 tisoč evrov odškodnine Foto: BoBo

Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je Rakovca z mesta predsednika uprave odpoklical maja 2013. Prvi nadzornik zavarovalnice Mihael Perman je takrat navedel, da je bilo pri njegovem delu spornih več stvari, predvsem pa to, da nadzorniki od njega niso prejemali ustreznih informacij.

A tudi nadzorni svet ni bil pri tej odločitvi enoten, saj je o odstavitvi razpravljal kar dva dni, po poročanju medijev, pa naj bi se nadzorniki med sejo tudi večkrat sprli, a na koncu so izglasovali odpoklic Rakovca. Ta je imel takrat možnost zapustiti zavarovalnico ob odpravnini v višini šestih bruto plač.

Triglav se lahko še pritoži
Rakovec je vztrajal pri prepričanju, da je bila razrešitev nezakonita, zato je tudi vložil tožbo, s katero je zahteval ničnost sklepa nadzornikov. Višje sodišče je novembra lani Rakovcu pritrdilo, da je bila njegova razrešitev nezakonita, odločitev o dobrih 500 tisoč evrov odškodnine pa je prešla v roke delovnega in socialnega sodišča.

Po odločitvi delovnega in socialnega sodišča bo zavarovalnica Rakovcu morala plačati odškodnino. Zavarovalnica Triglav se lahko na odločitev delovnega in socialnega sodišča še pritoži.