Obnova cestišča v predoru Trojane naj bi se začela spomladi. Foto: MMC RTV SLO
Obnova cestišča v predoru Trojane naj bi se začela spomladi. Foto: MMC RTV SLO
Pediatrična klinika
Pediatrična klinika naj bi bila končana poleti, skupaj z opremo pa naj bi gradnja stala 100 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO

Družba SCT sodeluje pri gradnji Pediatrične klinike, ki se je že pošteno zavlekla, SCT pa bi moral plačati kazen zaradi zamud, ki so nastale pri gradnji. Ministrstvo za zdravje pod ministrom Bručanom pa je SCT-ju celo izplačevalo dodatke za hitrejše delo.

SCT je gradil tudi Onkološki inštitut, v supernadzoru gradnje, ki ga je izvedel Loka Inžiniring, pa je bila ugotovljena vrsta nepravilnosti in napak pri gradnji. Poleg tega so ugotovili še, da je bila pogodba z SCT-jem dopolnjena kar 23-krat.

SCT zraven pri predorih Šentvid, Trojane
Preselimo se na ceste. Najbolj aktualna je prenova cestišča v trojanskih predorih, kjer je SCT kot podizvajalec skrbel za betonsko vozišče. To je zdaj potrebno obnove, na SCT-ju pa zatrjujejo, da je bilo vse v skladu z pogodbenimi določili. Na Darsu so odločeni, da bodo poplačilo sanacije, če bo treba, dosegli tudi po sodni poti.

Gradbeno podjetje SCT je kot izvajalec za elektrostrojno opremo sodelovalo tudi pri gradnji predora Šentvid. Gradnja se vse bolj odmika v prihodnost, po zadnjih podatkih pa naj bi bil predor za promet odprt pred začetkom turistične sezone.

Vegrad in SCT obnavljata ljubljansko opero
Skupaj z Vegradom je SCT pristojen za gradnjo prizidka in obnove stavbe SNG Opera in balet Ljubljana. Tudi tu ni šlo vse po načrtih, pojavil se je namreč sum korupcije pri svetovalcu ministrstva za kulturo pri obnovi Opere in Moderne galerije, Tadeju Vebru. Veber je bil namreč hkrati zaposlen tudi pri enem izmed podizvajalcev, v podjetju Gradis biro za projektiranje Maribor. Prav temu pa sta Vegrad in SCT, s katerima se je med drugim pogajal tudi Veber, zaupala pripravo dokumentacije za izvedbo projekta.

Primorje pa skupaj z SCT-jem na hitri cesti Razdrto-Vipava gradi viadukt Barnica.

A. M.