Vega ne bo več vztrajala na slovenskem trgu. Foto: RTV SLO
Vega ne bo več vztrajala na slovenskem trgu. Foto: RTV SLO
Vega in Mobitel
Američani bodo Mobitelu prodali 191 lokacij baznih postaj z vso opremo. Foto: RTV SLO

Telekom se je odrekel 106 milijonov tolarjev vredni tožbi zoper Vego zaradi neplačanih računov, Vega pa je opustila več deset milijard tolarjev vredno odškodninsko tožbo zoper državo in Mobitel, ki jo je sprožila, kot so takrat poudarili, zaradi zaviranja konkurence na slovenskem trgu mobilnih komunikacij.

Vega bo prenehala delovati 1. junija, okoli 30.000 uporabnikov, ki pomenijo dvoodstotni tržni delež, pa bo lahko številke preneslo v druga omrežja. Zaradi odhoda Vege bo brez služb ostalo 110 njenih zaposlenih.

V Vegi odločitev o prenehanju poslovanja obžalujejo. "Podjetje ni videlo nobene perspektive na področju sprememb na slovenskem trgu elektronskih komunikacij, ki bi omogočale nadaljnje investicije v podjetje. Tako je poslovanje prinašalo podjetju mesečne izgube."

Kot je znano, bo podjetje Western Wireless International, ki posluje pod blagovno znamko Vega, Mobitelu prodalo 191 lokacij baznih postaj z vso pripadajočo opremo na lokacijah, za kar bo Mobitel moral odšteti 2,5 milijona evrov. Preostali del Veginega omrežja, ta obsega skupaj prek 300 baznih postaj, bo kupil Simobil. Za 135 baznih postaj bo odštel 2,5 milijona evrov.