V Hitu so z razvojem poslovanja zadovoljni, obeta se celo rekorden avgust. Foto: MMC RTV SLO
V Hitu so z razvojem poslovanja zadovoljni, obeta se celo rekorden avgust. Foto: MMC RTV SLO


Slabo poletno vreme je letos nekoliko pomagalo novogoriškemu Hitu, kjer so z letošnjim obiskom in številom prenočitev zadovoljni in kjer bo letošnji avgust kljub izplačilu največjega dobitka v zgodovini igralništva na Goriškem rekorden, je prepričan predsednik uprave Hita Dimitrij Piciga.
Ob predstaviti rezultatov je poudaril, da je imel lani Hit ob osemodstotnem padcu prihodkov 2,3 milijona evrov dobička iz poslovanja. Vendar je bila ob koncu številka negativna, saj je izguba znašala 1,7 milijona evrov.

Padec prihodkov so nadomestili z manjšimi stroški, letos pa pričakujejo boljše poslovanje in višji dobiček iz poslovanja. Hit ima namreč po štirih letih rast prihodkov v prvih osmih mesecih, in sicer od 1,5 do dva odstotka.
Upa na zelene številke
Do konca letošnjega leta naj bi po načrtih dosegli okrog 3,2 milijona evrov dobička iz poslovanja. Glede na dosežene rezultate pa bi konec leta načrtovane prihodke lahko tudi presegli. Zaradi vseh odpisov in posojil pa je konec leta še vedno načrtovana manjša izguba.

"Moja tiha želja pa je, da bi ob letošnjem praznovanju 30-letnice igralništva konec leta vendarle sklenili z 'zeleno' številko," je dejal Piciga. K temu naj bi pripomogel tudi porast spletnega igralništva, katerega manjši razcvet pričakujejo v jesenskih in zimskih mesecih.

Delitev dobička med zaposlene za zdaj načrtovana le za 2015
Današnje skupščine se je udeležilo 67,46 odstotka kapitala, delničarji pa so podprli vse predlagane sklepe. Poleg razrešnice upravi in nadzornemu svetu so na nasprotni predlog razrešnico podelili tudi nekdanji upravi družbe, ki jo je vodil Drago Podobnik, za prve mesece leta 2013.

Prav tako je bil izglasovan nasprotni predlog glede delitve dobička med zaposlene, saj bo uprava lahko sklenila dogovor z delavci le za leto 2015, ne za prihodnja tri leta, kot je bilo predlagano. Med delavci bodo ob razdelitvi dividend tako lahko prihodnje leto razdelili največ 10 odstotkov čistega dobička iz poslovnega leta 2015, pogodbo pa bi lahko v prihodnje tudi podaljšali. Delničarji so izglasovali tudi spremembo statuta, saj so dejavnostim dodali tudi opravljanje taksislužbe.