Tudi za Brežice časi niso dobri. Foto: www.slovenia.info
Tudi za Brežice časi niso dobri. Foto: www.slovenia.info
Stavka v Vinu Brežice

Valu stavkajočih se je pridružilo še okoli 100 zaposlenih v Vinu Brežice, ki z nedelom zahtevajo izplačilo junijskih in julijskih plač, celotnega regresa in jubilejnih nagrad.

Vodilni sindikalist v družbi Janko Kržan je pojasnil, da so s pretekli teden napovedano stavko začeli zato, ker ponedeljkov pogovor z vodstvom podjetja ni prinesel nič oprijemljivega. Z njo naj bi nadaljevali vse do uresničitve stavkovnih zahtev.

Nikogar, s komer bi se pogajali
Delavcev v prostorih podjetja kljub njihovi akciji ni obiskal še nihče od lastnikov podjetja, tako da se po Kržanovih besedah ne morejo z nikomer pogajati. Neuradno jim je bilo v ponedeljek sporočeno le, da bo v prihodnjih dneh javno predstavljen novi lastnik Vina Brežic.

Zaradi izklopa elektrike na dopustu
Ob tem velja pojasniti še, da so vsi delavci v podjetju že od 3. avgusta, ko so brežiškemu podjetju zaradi neplačanih računov izklopili elektriko, na izrednem ali rednem dopustu. Ker podjetje nima električne energije, proizvodnja oziroma polnilne linije v njem stojijo, predstavniki sindikata pa upajo, da bodo vendarle dobili sogovornika, s katerim se bodo lahko pogajali.

Stavka v Vinu Brežice