Za posamezno stanovanje so prejeli tudi do 30 vlog, posamezen prijavitelj pa se je v povprečju potegoval za od pet do šest stanovanj. Foto: BoBo
Za posamezno stanovanje so prejeli tudi do 30 vlog, posamezen prijavitelj pa se je v povprečju potegoval za od pet do šest stanovanj. Foto: BoBo

Prodajna cena pri stanovanjih, vključno s shrambo ter enim ali dvema parkirnima prostoroma, se je gibala med 94.000 in 255.000 evrov. Največ je bilo prodanih trisobnih ter dvosobnih in dvosobnih z enim kabinetom, od večjih je na voljo le še eno štirisobno stanovanje. Po drugi strani pa so od 66 enosobnih stanovanj prodali le tri.

Prednostnim kategorijam kupcev je bilo prodanih 95 stanovanj, in sicer 59 mladim družinam (63 odstotkov prijavljenih), devetim družinam z osnovnošolskimi otroki (82 odstotkov prijavljenih), 12 družinam z vzdrževanimi člani (92 odstotkov prijavljenih) in 15 mladim osebam (60 odstotkov prijavljenih). Drugim kupcem je bilo prodanih 58 stanovanj, kar pomeni, da je bilo uspešnih 45 odstotkov prijavljenih v tej kategoriji.

275 popolnih vlog, a prodanih le 153 stanovanj
Kot je danes na novinarski konferenci v Ljubljani povedal direktor sklada Žiga Andoljšek, je v prvem krogu prispelo 290 prijav, od tega so štiri prijave zavrgli, 11 pa so jih prijavitelji sami umaknili - v izboru je tako sodelovalo 275 potencialnih kupcev.

"Ta uspeh nas je prijetno presenetil," je dejal Andoljšek in dodal, da bi sicer lahko kdo glede na 275 popolnih vlog pričakoval več prodanih stanovanj, a "ljudje so izbirali glede na svoje zmožnosti in potrebe". Za posamezno stanovanje so prejeli tudi do 30 vlog, posamezen prijavitelj pa se je v povprečju potegoval za od pet do šest stanovanj.

Kupci bodo o izboru obveščeni v petek, v stanovanja pa se bodo lahko vselili konec novembra. Drugi krog prodaje se bo začel 24. oktobra. Absolutno prednost bodo imeli prijavitelji, ki so bili neuspešni v prvem krogu, in sicer ne glede na prednostno kategorijo - te bodo upoštevali, če bosta dve prijavi podani isti dan. Cene stanovanj, ki bodo na voljo, se bodo gibale med 86.000 in 252.000 evrov.