Že četrt stoletja razveseljujejo bralce. Kogar ne, ga namreč ne bere. Foto: The Onion
Že četrt stoletja razveseljujejo bralce. Kogar ne, ga namreč ne bere. Foto: The Onion
Barack Obama
Obama je menda "črnec z najslabšo službo v ZDA". Foto: Reuters

se morda zdijo.

Črnec dobil najslabšo službo v Združenih državah, se je glasil naslov v The Onionu dan po zmagi Baracka Obame na volitvah. In kakšne naslove med drugim lahko preberemo na današnji dan? Poročilo: Milijoni pogumnih Američanov zmagujejo nad medijskim pritiskom, naj shujšajo in Ameriški samski moški predstavili načrt: Rjuhe bodo zamenjali do leta 2019 sta le dva izmed njih.

V trenutni izdaji Oniona lahko beremo tudi o novem presenetljivem zasuku v sirski državljanski vojni, v katero so menda vstopili - medvedje, ki neusmiljeno obračunavajo z nedolžnimi žrtvami, ne glede na to, ali te podpirajo predsednika Al Asada ali upornike.

Komentatorja zadnje izdaje sta papež Frančišek (Predstavljam pravo pot v nebesa) in Bašar Al Asad (No, bo kaj?).

Slovesno: 25 let Al Kaide
Pred kratkim je časopis objavil tudi slovesen zapis ob 25-letnici teroristične organizacije Al Kaida. Med pomembnimi mejniki njenega obstoja so tako navedli: 2002 - voditelji Al Kaide se skrivaj srečajo s Sadamom Huseinom. V domišljiji Dicka Cheneyja namreč. In: 2008 - prisiljeni prekiniti zaroto uničevanja ameriškega finančnega sistema, saj Američani to storijo sami.

Prvo opravičilo ...
Prav februarja letos se je bil Onion prisiljen tudi prvič javno opravičiti zaradi tvita o devetletni nominiranki za oskarja Quvenzhané Wallis. Pogosto je bil tudi tarča napadov, da njegov humor ni duhovit ali satiričen, temveč preprosto otročji.

... in "selitev v Yukon"
Časopis je poročal tudi o lastnih notranjih bojih in napetostih. Ko se je zaprla newyorška redakcija, številni pisci pa se niso hoteli preseliti v Chicago, je domnevni "urednik" T. Herman Zweibel napisal uvodnik z naslovom Ta bedni časopis se seli v Yukon (najodročnejši predel Kanade).

Spletni Onion je sicer med tistimi časniki, ki polni dostop do spletnih vsebin zaračunavajo, in sicer zahtevajo blizu 30 dolarjev na leto.