Letošnja nagrajenka za najboljšo dokumentarno fotografijo Maša Lancner prejema čestitke. Foto: Matej Povž
Letošnja nagrajenka za najboljšo dokumentarno fotografijo Maša Lancner prejema čestitke. Foto: Matej Povž

Komisija v sestavi Klavdij Sluban, Diana Lui, Georges Dussaud in Gregoire Eloy je v utemeljitvi izbora zapisala, da njena zgodba izstopa predvsem zato, ker je na prvi pogled zgodba neočitna. Poleg Lancnerjeve je bilo v ožjem izboru še 13 fotografov. Lani je nagrado dobil Simon Chang, so sporočili organizatorji festivala.

Umetniški vodja letošnjega 13. festivala, ki poteka v Novem mestu, je v Parizu delujoči fotograf slovenskega rodu Klavdij Sluban, organizacijo festivala pa je letos prevzel vodja galerije Simulaker Matjaž Brulc. Sluban je za temo 13. festivala izbral odtujenost.

V okviru festivala so priredili sedem fotografskih razstav. Nekatere med njimi so pripravili Fotopubovi mentorji in gostje. Med novostmi letošnjega festivala je tako imenovana portfoliorevija oziroma predstavitev z oceno dela mladih fotografov.

Prek 40 udeležencev delavnic letošnjega Fotopuba, ki jih vodijo Eloy, Simone de Greef, Maša Keskenovič in Diana Lui, bo v soboto pripravilo še sklepno projekcijo svojih del.