Iggy Pop ima na čakalni listi še en filmski projekt – v najnovejšem horor filmu italijanskega režiserja Daria Argenta (Suspiria, Inferno) The Sandman bo igral serijskega morilca. Argento je že lani povedal:
Iggy Pop ima na čakalni listi še en filmski projekt – v najnovejšem horor filmu italijanskega režiserja Daria Argenta (Suspiria, Inferno) The Sandman bo igral serijskega morilca. Argento je že lani povedal: "Delati z Iggyjem Popom je čudovito! Tako zanimiva in intenzivna osebnost! Ne bi mogel reči le igralec, ker to ne pove vsega. Raje bi rekel edinstvena prezenca!" Foto: EPA
false
Grace Jones, edina, ki zmore kontrolirati celotno dozo testosterona 'grešnih' rokerjev. Foto: EPA

Eksperimentalni projekt, naslovljen Gutterdämmerung, bo hkrati rokerska predstava in kinematografska izkušnja, ki naj bi gledalce/poslušalce popolnoma potopila vase. "Predstavljajte si neme filme iz 20. let prejšnjega stoletja, ki bi jih spremljali z norim rokbendom v živo," opisuje svojo vizijo Tagemose.
Po Rollinsovih besedah, ki sodeluje tudi pri pisanju dialogov, bo dialoga malo, na filmskem platnu bo primarna vizualna izkušnja, pod platnom bo norel bend, vsako projekcijo bo v živo spremljal tudi pripovedovalec. Od klasične filmske projekcije se bo rokenrol verzija nemega filma razlikovala tudi v tem, da bodo obiskovalci med dogodkom stali.
Tagemose spretno stopnjuje napetost in le postopoma dozira informacije o projektu. Po tem, ko je razkril največje osebnosti, ki bodo igrale v njegovem filmu, bo druge sodelujoče razkrival počasi, na spletni strani projekta Gutterdämmerung pa poteka tudi "nagradna igra", ki za pravilno ugibanje o preostalih rokerskih zvezdnikih lahko prinese vstopnice za premierne izvedbe v Londonu in Berlinu. Filmsko-glasbeni projekt bo na turnejo odšel ob koncu letošnjega leta.
Hudičeva kitara, ki na Zemljo prinese greh
Estetsko film opisuje kot "glasno in temačno pravljico" z divjo rokersko zgodbo, ki poteka v neki drugačni različici Zemlje; to je svet, ki ga je Bog popolnoma očistil greha, saj je človeštvu vzel hudičevo kitaro zla. Tako puritanski svet na Zemlji ne pozna več nobenega izmed tistih slavnih užitkov rokenrol življenja: "seks, droge in rokenrol". Pankovski angel Vicious, ki ga igra Iggy Pop, hudičevo kitaro zla skrivoma pošlje nazaj na Zemljo ter med človeštvo ponovno raznese greh.
Na sled hudičevemu inštrumentu se spusti Henry Rollins kot puritanski duhovnik, k iskanju in končnemu uničenju kitare prisili še dekle, ki tako sreča najzlobnejše barabe rokenrola. A dekle, Grace Jones, je tudi edina, ki zmore kontrolirati celotno dozo testosterona 'grešnih' rokerjev.