Pod koreografijo predstave Meso srca se  podpisujeta Rosana Hribar in Gregor Luštek. Foto: SNG Opera in balet Ljubljana / Darja Štravs Tisu
Pod koreografijo predstave Meso srca se podpisujeta Rosana Hribar in Gregor Luštek. Foto: SNG Opera in balet Ljubljana / Darja Štravs Tisu

Pester preplet različnih kulturnih dogodkov bo tako znova poživel poletno Ljubljano. Pod današnjo uvodno predstavo, ki se bo začela ob 21.15, se podpisujeta koreografa Rosana Hribar in Gregor Luštek, izvedli pa jo bodo člani SNG Opera in balet Ljubljana, baletno obarvana pa bo tudi sobota.

V ponedeljek se bo Kongresni trg spremenil v cirkuško prizorišče, potem pa se bodo do konca junija tam zvrstile še lutkovne in gledališče predstave, koncerta Big banda RTV Slovenija z gosti in Big Banda Orkestra Slovenske vojske z Vladom Kreslinom. Druga festivalska sobota bo posvečena sodobnemu plesu, 19. junija pa bo Špas teater s fundacijo Danila Türka organiziral dobrodelno prireditev za pomoč otrokom iz socialno šibkejših okolij.

Novost letošnje osme izvedbe festivala so večerni literarni utrinki, na katerih bo Andrej Rozman - Roza interpretiral literarna dela, ter nova spletna stran, kjer se bodo lahko obiskovalci z objavo svojih fotografij potegovali za vstopnice za Festival Ljubljana.