Dozdajšnja direktorica Kulturnega doma Krško Katja Ceglar, ki vztraja, da Planinčeva ne izpolnjuje pogojev, se po prejemu odločbe namerava vnovič zateči k sodnemu varstvu. Foto: Goran Rovan
Dozdajšnja direktorica Kulturnega doma Krško Katja Ceglar, ki vztraja, da Planinčeva ne izpolnjuje pogojev, se po prejemu odločbe namerava vnovič zateči k sodnemu varstvu. Foto: Goran Rovan
Kulturno dom Krško
Katji Ceglar avgusta poteče drugi petletni mandat. Foto: Goran Rovan

Občinski svet je o direktorici ponovno odločal, potem ko mu je to odredilo upravno sodišče. Kot je namreč zapisalo v sodbi, je sklep o imenovanju nove direktorice, ki so ga krški svetniki sprejeli na junijski seji, pomanjkljiv. Ker kot sestavnega dela ni vseboval obrazložitve za imenovanje Planinčeve, pa sodišče ni moglo odločati o samem postopku izbire nove direktorice.

Sodišče se prav tako ni opredelilo glede vsebinskih vprašanj, temveč je navedlo, da bi morali akti vsebovati obrazložitev, ki omogoča presojo oziroma bi lahko sodišče na podlagi te obrazložitve presojalo zakonitost akta o izbiri z vidika razpisnih pogojev.

Katja Ceglar vztraja, da Planinčeva ne izpolnjuje pogojev, sodišče pa je po njenem mnenju odločilo v dobro kulturnega doma, katerega svet jo je ocenil za edino pogojem ustrezajočo kandidatko. Ker krški svetniki pod vodstvom SLS-a tega spet niso upoštevali, se bo morala vnovič zateči k sodnemu varstvu.

Svet zavoda za Ceglarjevo, občinska mandatna komisija za Planinčevo
Krški svetniki so Planinčevo za novo direktorico Kulturnega doma Krško potrdili že konec junija. Zaradi neizpolnjevanja pogojev Planinčeve ni potrdil svet zavoda, zanjo pa se je kljub temu odločila tudi občinska mandatna komisija. Zdajšnja direktorica Ceglarjeva, ki je po mnenju sveta zavoda edina ustrezna kandidatka za ta položaj, je zatem na upravnem sodišču vložila tožbo.

Kot je tedaj dejala Ceglarjeva, je krška občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ob odpiranju štirih prispelih vlog ugotovila, da vse kandidatke izpolnjujejo v razpisu zahtevane pogoje, svet javnega zavoda Kulturni dom Krško pa je nato kot edino ustrezno izbral njo. Omenjena komisija je v nadaljevanju postopka za direktorico svetnikom predlagala diplomirano ekonomistko Planinčevo, ki po mnenju Ceglarjeve ne izpolnjujejo pogojev za vodenje tega zavoda in ima le uradniške delovne izkušnje.

Ceglarjeva, ki ji drugi petletni mandat za to vodstveno mesto poteče avgusta, se tudi pri tretjem potegovanju sklicuje na svoje, kot je sama ubesedila, nezanemarljive uspehe, uspešno prenovo kulturnega doma, na njegov dober obisk in svoje pošteno delo.