Zavod Maribor 2012 se je moral do nedavnega spopadati z dolgom 3,6 milijona evrov. Foto: MMC RTV SLO / Miloš Ojdanić
Zavod Maribor 2012 se je moral do nedavnega spopadati z dolgom 3,6 milijona evrov. Foto: MMC RTV SLO / Miloš Ojdanić

Do zavoda ostaja odprt še dolg v vrednosti 2,7 milijona evrov, od tega je okoli dva milijona evrov dolg države, preostalo pa morajo zbrati še na občini. "Dolg bo v celoti poravnan, to je v tem trenutku že jasno," je zatrdil programski vodja zavoda Maribor 2012 Mitja Čander.
Država naj bi svoj del dolga poravnala takoj v začetku prihodnjega leta. Po Čandrovih napovedih bo svoj preostali del poravnala tudi občina. "Verjamem, da je to rešljivo in da ne bo slabega priokusa za nikogar od nas po koncu tega projekta," je še povedal Čander.

Še konec novembra se je zavod Maribor 2012 spopadal z dolgom 3,6 milijona evrov, pri čemer mu je 1,6 milijona evrov dolgovala mariborska občina. Ker na občini niso podali konkretnih zagotovil, kdaj lahko na zavodu pričakujejo ta denar, je svet zavoda javno pozval Mestno občino Maribor, da izpolni svoje obveznosti, sicer Sloveniji grozi "mednarodna sramota".

V soboto simbolično predajamo štafeto
Ta konec tedna bo v Mariboru po vsem mestu polno dogodkov in praznovanja v čast Evropske prestolnice kulture. Konec tedna, poln praznovanja, bodo na več kot 20 prizoriščih zaznamovali koncerti, modni performans, literarni dogodki, razstave, filmi in podobno. V teh dneh bo EPK Maribor tudi simbolno predal prestolovanje kulturi Košicam in Marseillu.