Gerard Depardieu po projekciji filma Welcome to New York. Foto: EPA
Gerard Depardieu po projekciji filma Welcome to New York. Foto: EPA
Tommy Lee Jones (tokrat v vlogi režiserja) in Hilary Swank pred projekcijo filma The Homesman na 67. filmskem festivalu v Cannesu. Foto: EPA

Oddaja bo vključevala tudi pogovor s svetovno znanim fotografom Josefom Koudelko, članom agencije Magnum Photos, ki je leta 1968 fotografiral sovjetsko invazijo v Pragi. V ljubljanski Jakopičevi galeriji pa razstavlja serijo Sledi, ki jo je v letih 1991-2012 posnel na arheoloških najdiščih v Sredozemlju.

Ekipa Osmega dne bo v studiu gostila italijanskega marksističnega medijskega teoretika Franca Berardija - Bifa ob slovenskem prevodu njegove knjige Duša na delu, ki analizira spremembo kapitalizma v semiokapitalizem.

O dogajanju v povezavi s hongkonško filmsko industrijo bo potekal pogovor z režiserjem in producentom Fruitom Chanom, z norveškim džezistom Nielsom Pettrom Mollvaerjem pa o kreativni rabi tehnologije v glasbi.

Kot vsakokrat bo oddaja na sporedu 1. programa TV Slovenija nocoj ob 23.05, že zdaj pa si jo lahko predpremierno ogledate na našem spletnem predvajalniku 4D (oziroma pod novico).