Foto: Reuters
Foto: Reuters

10. oktobra naj bi se začelo sojenje, poroča Variety, obtožnica pa obsega enajst točk posilstva in spolnega napada. Trajalo naj bi vsaj do konca novembra. Izbira porote na sojenju v Los Angelesu bo predvidoma trajala dva tedna, uvodne izjave pa so predvidene za 24. oktober.

She Said je film, posnet po knjigi novinark New York Timesa, Jodi Kantor in Megan Twohey, ta bo na ogled od 18. novembra. Svetovno premiero filma napovedujejo na newyorškem filmskem festivalu, ki traja od 30. septembra do 16. oktobra, poroča Variety.

Sorodna novica Weinstein se je pred sodiščem v Los Angelesu izrekel za nedolžnega

Weinsteinov odvetnik Mark Werksman trdi, da bodo porotniki verjetno videli oglasne panoje, družbenomedijske objave in druge oglase za film, kar bi "močno škodilo možnosti za pošteno sojenje". Opozoril je tudi na sodelovanje Brada Pitta, ki je pri filmu producent.
"To bo zagotovo velika stvar v javni zavesti," je dejal Werksman.

Toda glavni tožilec Paul Thompson meni, da odlašanje sojenja nosi lastna tveganja. Opozoril je, da bo film verjetno predmet pogovorov v sezoni podelitev nagrad prihodnji februar in marec – kar bi pomenilo nov krog publicitete in takrat si bodo žiranti morda že ogledali film. "Ne bom prestavljala sojenja," je dejala sodnica Lisa B. Lench. "Preprosto se bomo morali spoprijeti s tem."

Weinstein trenutno prestaja 23-letno kazen
Werksman je tudi opozoril, da se je prizivno sodišče v New Yorku – najvišje sodišče v tej zvezni državi – prejšnji teden strinjalo, da bo obravnavalo Weinsteinovo pritožbo na njegovo obsodbo v New Yorku. Weinstein trenutno prestaja 23-letno kazen, potem ko je februarja 2020 sodišče odločilo, da je kriv posilstva in spolnega napada.

Sorodna novica Weinsteina bodo izročili v Kalifornijo, kjer ga čaka še eno sojenje

Werksman je trdil, da bi bilo treba sojenje v Los Angelesu odložiti, dokler prizivno sodišče ne odloči o primeru v New Yorku. Če bo Weinsteinova obsodba razveljavljena, bi to lahko vplivalo na sojenje v Los Angelesu. Porotniki v L. A.-ju bodo obveščeni o eni od obsodilnih sodb, ki se nanaša na Miriam Haley. Werksman je opozoril, da bi to lahko postalo pritožbeno vprašanje v Los Angelesu, če bo ta obsodba razveljavljena.

Sodnica je tožilstvu svetovala, naj razmisli, ali želi vključiti Haley v sojenje v L. A.-ju, in dejala, da bo odložila odločitev o tem, ali naj izključi te informacije, so zapisali v reviji Variety.

Weinsteinovi odvetniki so izrazili zaskrbljenost, da v zaporu nima ustrezne zobozdravstvene oskrbe in da mu je treba nadomestiti manjkajoče zobe, da med sojenjem ne bo videti "obubožan". Sodnica je po pisanju revije Variety dejala, da se bo o tem pogovorila z uradniki v zaporu, vendar je dejala, da ne more ničesar obljubiti.