Udeleženci delavnic bodo lahko spoznali vse faze ustvarjanja oddaje. Foto: Promocijsko gradivo
Udeleženci delavnic bodo lahko spoznali vse faze ustvarjanja oddaje. Foto: Promocijsko gradivo

Ekipa Igre idej v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje v Kranjski Gori organizira dve televizijski delavnici pod naslovom Od ideje do oddaje. Prva bo potekala med 21. in 28. avgustom in je namenjena otrokom med 7. in 17. letom, druga, ki je namenjena vsem tistim, ki jih zanima ustvarjanje tipa resničnostnih oddaj, pa med 3. in 9. septembrom.

Pod vodstvom mentorja Tadeja Čatra, avtorja televizijskih oddaj (Enajsta šola, Moja soba, Res je! ...) in dobitnika več strokovnih viktorjev, boste lahko spoznali vse faze ustvarjanja oddaje; od priprave na snemanje (od ideje do sinopsisa), osnove televizijskega jezika (kader, prostor in čas, koti, zvok), snemanja z videokamero (plani, kompozicija, svetloba, gibanje kamere) do montaže s pomočjo računalnika (uporaba Adobe Premiera, različne vrste montaž).

Na delavnicah bosta s svojimi izkušnjami in znanjem sodelovala tudi Martina Peštaj, medijska psihologinja, sicer pa urednica Otroškega in mladinskega programa na TV Slovenija in avtorica oddaje Firbcologi, ter Miha Guštin Gušti, glasbenik in avtor glasbe za špice oddaj, kot so Naša mala klinika, Nova dvajseta in Moja soba.


Več o delavnicah najdete tukaj.

Vodja delavnic je Blanka Kante, dramaturginja in pedagoginja: “Na delavnicah se prepletata igra in odkrivanje novih veščin. Otrokom in mladim želimo ponuditi kakovostno preživljanje počitnic, spodbujati ustvarjalnost in lastno domišljijo. Zato bomo spodbujali k samostojnemu ustvarjanju in sproščenemu nastopanju pred kamero. Ustvarjali bomo scenarije, televizijske kadre, glasbo, scenografijo, se poigrali s čudovito naravo v okolici in tako ustvarili pravo televizijsko oddajo po željah otrok in mladostnikov.