Foto:
Foto:

Pozorno poslušajte, povedal bom samo enkrat.

'Allo 'Allo
'Allo 'Allo
Na snemanje novega dela serije 'Allo 'Allo morajo gledalci priti pražnje oblečeni.

Igralci, ki so deset let nastopali v eni najuspešnejših britanskih komedij, imajo doma že scenarij in vadijo za snemanje enega samega dela, v katerem bodo spet nastopili. Posneli ga bodo 22. marca v Manchestru, na britanski televiziji BBC pa ga bodo predvajali pozneje to pomlad.

V seriji ne bo manjkal "Rene" - Gorden Kaye, medtem ko se sta se morala scenarista David Croft in Jeremy Lloyd znajti brez Carmen Silvera (Edith) in Richarda Marnerja (polkovnik Von Strohm), ki sta že pokojna.

Oboževalce je imela serija tudi pri nas
Serijo so na BBC-ju predvajali med letoma 1982 in 1992, izvozili pa so jo tudi v številne druge države; med drugim smo dogajanje v francoski vasici Nouvion, v katero se je po potrebi (ob prizorih, posnetih na prostem) preobrazil angleški kraj Lynford Hall, lahko spremljali tudi pri nas. Priljubljena je bila predvsem zaradi številnih zapletov, povezanih z vojno in ljubimkanjem, in številnih fraz, ki so v desetih letih predvajanja postale prave male uspešnice.

"Pozorno poslušajte, povedala bom samo enkrat," je rada dejala članica odporniškega gibanja, medtem ko je eden od policajev ob jutrih vztrajno pozdravljal z "Good moaning" (Dobro godrnjanje).

Vsi si želijo Grešno Madono

Poglejte si odlomek prvega dela prve serije.
Ob omenjanju serije pa ne gre pozabiti niti na sliko, krivo za številne zaplete v Renejevem življenju. The Fallen Madonna With The Big Boobies (Grešna Madona z velikimi joški) je slika, ki so jo Nemci ob zasedbi Francije - in vasice - skupaj z drugimi umetninami zaplenili. A poveljnik vasi se je odločil, da po vojni sliko obdrži zase, zato jo shrani v Renejevi gostilni. A Hitler se slikariji ni prirpavljen zlahka odpovedati, zato v vas pošlje gestapovca Herra Otta Flicka, da bi jo našel, a tudi on je nad njo tako očaran, da skuje načrt, kako bi jo obdržal sam.

Rene, francoski Casanova
Kot da vojna in najrazličnejša odporniška in okupatorska gibanja, ki se srečujejo v Renejevi hiši, še ne bi bila dovolj, pa se bitke bijejo še na ljubezenski fronti. Rene flirta z dvema natakaricama, a mora biti zelo pazljiv, da aferi ne prideta na ušesa njegovi ženi. Da bi bila stvar še bolj zapletena, se je za gostilničarja ogrela še vodja komunističnega gibanja, ki bi sicer Reneja z velikim veseljem pospravilo, če ne bi bila zaljubljenka na dovolj visokem položaju. Njeno zagretost mora Rene skrivati tako pred ženo kot pred natakaricama, dobro pa ne bi bilo niti, če bi zanjo izvedel stotnik Gruber, po vseh znakih homoseksualni Nemec.

Pozorno poslušajte, povedal bom samo enkrat.

'Allo 'Allo