Emma Watson je v resnici še najboljši približek Disneyjevi princeski. Ni pa še jasno, kako bodo zasedli vloge govorečih čajnikov, ur in omaric ... Foto: Reuters
Emma Watson je v resnici še najboljši približek Disneyjevi princeski. Ni pa še jasno, kako bodo zasedli vloge govorečih čajnikov, ur in omaric ... Foto: Reuters
V animiranem filmu je Belle glas posodila Paige O'Hara.

Igralka Emma Watson je na svoji strani Facebooka potrdila govorice, da bo zaigrala Lepotico v Disneyjevi filmski različici Lepotice in zveri. Watsonova je nad novo službo popolnoma navdušena, češ da je animirani film "odigral pomembno vlogo" pri njenem odraščanju. Vzhičeno je zapisala: "Moj šestletni jaz je v oblakih!"

"Skoraj nadrealistično se zdi, da bom plesala na pesem Be Our Guest in zapela Something There," je dodala Watsonova, ki je zaslovela kot Hermiona v filmih o mladem čarovniku Harryju Potterju. Svojih pevskih sposobnosti sicer pred kamero še nikoli ni razkazovala. "Skrajni čas je, da začnem z urami petja," je priznala.

Film bo režiral Bill Condon, ki je sicer "kriv" za zadnja dva filma iz sage Somrak: Jutranja zarja - 1. in 2. del, za scenarij pa je odovoren pisatelj Stephen Chobsky, ki je Emmo režiral že v ekranizaciji svojega romana The Perks of Being a Wallflower.

Film, ki je propadel že v predprodukciji
Emmo so v zvezi z vlogo prvič omenjali že leta 2011, ko je studio Warner razvijal igrani projekt Beast, ki bi ga režiral Guillermo del Toro; režiser je takrat Emmo opisal kot "idealno igralko za vlogo". A ko je Del Toro projekt obesil na klin in je Warnerjev projekt propadel, so pri Disneyju hitro začeli razvijati lastno različico.

Kdaj Lepotica in zver prihaja v kinematografe, še ni bilo objavljeno, spomniti pa velja, da je bila animirana različica zgodbe nominirana za šest oskarjev.

Že marca dobimo Pepelko
Lepotica in zver ni prva Disneyjeva risanka, ki bo doživela adaptacijo z igralci iz mesa in krvi. Letos v kinematografe prihaja Pepelka, v kateri bo princesko igrala Lily James iz angleške nanizanke Downton Abbey.