Leto 2008 bo minilo brez filmov o Harryju Potterju. Oboževalce lahko tolaži vsaj to, da imajo pred seboj še dva filma, če so se že od knjižne serije morali posloviti ... Foto:
Leto 2008 bo minilo brez filmov o Harryju Potterju. Oboževalce lahko tolaži vsaj to, da imajo pred seboj še dva filma, če so se že od knjižne serije morali posloviti ... Foto:
21. novembra v kine prihaja film po predlogi serije romanov Twilight, ki trenutno obseda (predvsem) najstnice. Gre za zgodbo o ljubezni med 'navadno' smrtnico in vampirjem.

Odločitev so odgovorni pri studiu Warner očitno pozabili pravočasno sporočiti urednikom revije Entertainment Weekly (pa čeprav sta obe podjetji pod okriljem konglomerata Time Warner Inc.), saj so ti Daniela Radcliffa pravkar objavili na naslovnici številke, v kateri napovedujejo največje jesenske spektakle. Dan Fellman, ki je zadolžen za distribucijo Warnerjevih filmov, je v izjavi za javnost povedal le, da "so o spremembi datuma premiere razmišljali že tri ali štiri tedne, resno pa šele zadnjih nekaj dni". Film Harry Potter, polkrvni princ na velika platna tako prihaja šele 17. julija naslednje leto.

Naslednje poletje nam grozi filmska suša
Sprememba datuma naj bi bila posledica poslovne odločitve, in ne produkcijskih zamud v zvezi s filmom. Gre za to, da je nedavna stavka ameriških scenaristov povzročila zastoje pri nastajanju več filmov, zato je koledar za poletje 2009 za zdaj precej bolj prazen, kot bi bil v normalnih okoliščinah. 17. julij pa je tako ali tako dober datum. Na ta dan je letos Warner v kinematografe poslal nesporno uspešnico tega poletja, Temnega viteza.

Namesto čarovnikov nam ponujajo vampirje
Je pa umik Harryja "sprostil" konec tedna okrog 21. novembra, ki je, ker Američani takrat praznujejo zahvalni dan, eden najbolj donosnih za ameriške kinematografe. Za denarce Američanov (in malo pozneje sveta) se bo boril drug fantazijski film: premiera vampirske romance Twilight, ki je bila prav tako posneta po zelo uspešni knjižni predlogi, je bila iz decembra prestavljena na 21. november.

A. J.