Ekipa je prvih 50 tisoč gledalcev proslavila s torto. Od takrat so jih nabrali še za torto in pol. Foto: Karantanija Cinemas
Ekipa je prvih 50 tisoč gledalcev proslavila s torto. Od takrat so jih nabrali še za torto in pol. Foto: Karantanija Cinemas
Komedija Pr'Hostar v slovenskih kinematografih gostuje manj kot mesec dni: njen uspeh je v luči tega še toliko bolj impresiven. Foto: Karantanija Cinemas
Po senzacijah na YouTubu Car, Krastać in Carice se je ekipa zavihtela na velike zaslone. Foto: Karantanija Cinemas

Film se je z več kot 131.000 gledalci zavihtel tudi na četrto mesto najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije.

Na prvem mestu gledanosti ostaja mladinska taborniška komedija Gremo mi po svoje z več kot 208 tisoč gledalci, sledita pa ji romantična drama Petelinji zajtrk in komedija Kajmak in marmelada.

Celovečerni prvenec režiserja Marčetića je med drugim zaznamoval tudi največji otvoritveni vikend leta 2016, saj si ga je tedaj ogledalo 28.160 gledalcev. Poleg tega je postal najbolj gledan film letošnjega leta.


Še sama ekipa je presenečena

Pod scenarij za film Pr'Hostar, ki je nastajal skoraj leto dni, se podpisujeta Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić. Kot je ob novici o nagradi dejal Krupić, ki je tudi producent in eden od nastopajočih v filmu, si nihče od ustvarjalcev ni predstavljal, da bo njihov projekt tako uspešen. Marčetić, ki je ob režiji prav tako zaigral v filmu, pa je dodal, da so njegova pričakovanja že zdavnaj presežena.

Parodija klenih Gorenjcev, ki je osvojila YouTube
Spletna serija Pr'Hostar je pred štirimi leti postala pravi slovenski youtubovski fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je posnela prigode gorenjskih gaunarjev s sočnim besediščem in zabavnimi liki. Medtem ko so videi dosegali polmilijonske in celo milijonske oglede, so ustvarjalci pripravljali svoj prvi celovečerni film.

Komedija gledalca popelje na idilično gorenjsko podeželje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje.

Ko na vrata hotela potrka tuji kupec dvomljivega slovesa, se zaposleni zbojijo za svoje službe. Odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo.

Podelitev velike zlate role bo v sredo, 23. novembra, v Koloseju, so sporočili s Karantanija Cinemas.