Kaj bomo gledali po letu 2007? Foto: Reuters
Kaj bomo gledali po letu 2007? Foto: Reuters
James Gandolfini
James Gandolfini se bo preoblekel v nežnega možaka. Foto: EPA

Televizijska mreža HBO je lansko poletje oznanila, da bo težko pričakovani sezoni, ki bo obsegala 12 delov in se bo začela predvajati marca, sledilo še osem dodatnih epizod, ki jih bo prvič mogoče ugledati januarja 2007. Vendar pa pri HBO-ju takrat niso dokončno razkrili, ali bo teh osem epizod tudi dokončno pomenilo konec serije. Ustvarjalec serije in izvršni producent David Chase pa je zdaj vendarle potrdil, da lahko ljubitelji serije sicer pričakujejo teh 12 epizod in nato še osem dodatnih delov, s tem pa se bo z emmyjem nagrajena televizijska serija o mafijski družini Sopranovi dokončno poslovila od malih zaslonov.

Nihče ne ve, kakšen naj bi bil film
Po Chaseovih besedah kaže slabo tudi filmu, ki naj bi ga po nekaterih namigovanjih posneli po končani seriji. V tem bi Tonyja Soprana seveda upodobil nihče drug kot James Gandolfini. Kot je povedal Chase, se o filmu že dolgo časa niso pogovarjali, zato si težko predstavljajo, kakšna naj bi bila sploh njegova podoba.

Kot je med ustvarjalci serije, katere peta sezona se je v ZDA končala junija 2004, že v navadi, so tudi tokrat podali nekaj namigov, kako naj bi se zgodba odvijala v naslednjih delih. V teh naj bi se precej dogajanja odvijalo okoli aretacije in procesa proti Johnnyju "Sacku" Sacramoniju, ki ga upodablja Vince Curatola. V novi sezoni pa bosta nastopila tudi igralec Hal Holbrook, ki bo upodobil znanstvenika, ki se zaplete z mafijo, in Ben Kingsley, ki bo upodobil samega sebe.

Na vprašanje, ali se bo serija končala z dokončnim zaključkom sage o Sopranovih ali pa bo le nakazala življenje, ki ga bodo glavni junaki živeli po seriji, je Chase odgovoril, da bodo v sklepnem delu združili oboje.

Mafijec ne bo več
Glavni igralec Gandolfini je razkril, da namerava po končanih mafijskih dneh na malih zaslonih izbrati bolj nežne vloge. Zvezdnik je namreč prepričan, da so vlogo nepopustljivega in trdoživega moža v glavnem povsem izpraznili že v seriji, poleg tega pa je preutrujen, da bi nadaljeval takšne vloge. Kot pravi, namerava v prihodnje nastopiti v vlogi producenta in igralca v filmu o Ernestu Hemingwayu in njegovem odnosu z vojno dopisnico Martho Gellhorn, ki je postala njegova tretja žena.