Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Angus ni skrival, da ima težave z duševnim zdravjem. Upamo, da bo njegova smrt opomnik drugim, da niso sami in da se jim s težavami ni treba spopasti samim," je v izjavi ob njegovi smrti zapisala njegova družina. "Edino, kar nas tolaži, je, da je znova združen z očetom, ki je bil njegov najboljši prijatelj."

V omenjeni HBO-jevi seriji, ki je prišla na male zaslone leta 2019, je Cloud igral prekupčevalca z mamili Feza, ki se zbliža z glavnim likom, ki ga igra Zendaya. Ob koncu serije so Feza aretirali. Serija je naletela na dobre kritike in osvojila tudi več nagrad, med njimi je Zendaya prejela dva emmyja in zlati globus.

"Izjemno smo užaloščeni ob smrti Angusa Clouda. Bil je neizmerno talentiran in ljubljen član družine HBO in Evforije. Družini in prijateljem v tem težkem času izrekamo iskreno sožalje," so na Twitterju zapisali pri seriji Evforija. Ta je bila na sporedu v letih 2019 in 2022, nekaj epizod je bilo na sporedu tudi v letih 2020 in 2021, za leto 2025 pa je bila predvidena tretja sezona serije.

Vir blizu zvezdnikove družine je dejal, da se je igralec po vrnitvi z Irske, kjer so pokopali očeta, spopadal s samomorilnimi mislimi. Da bi se lažje spopadel z žalostjo ob izgubi, se je vrnil k družini v Oakland.

Poleg vloge v seriji Evforija je igral v manjših vlogah v filmih North Hollywood in The Line, pojavljal pa se je tudi v več videospotih, med drugim je sodeloval s pevci Becky G, Karol G in Juice WRLD.

V igralske vode je, kot je povedal v intervjuju za revijo GQ, zašel po naključju. Dejal je v lokalu s hitro prehrano, kjer ga je nekega dne nepričakovano ogovorila agentka iz ene od casting agencij. "Bil sem zmeden in ji nisem želel dati telefonske številke. Mislil sem, da gre za šalo."