Nekdanja manekenka, ki pa se še vedno posveča pevski karieri, je Allena menda prepričala s svojo karizmo. Foto: EPA
Nekdanja manekenka, ki pa se še vedno posveča pevski karieri, je Allena menda prepričala s svojo karizmo. Foto: EPA
Za svoj predzadnji film, Vicky Cristina Barcelona, si je Allen del igralske ekipe, Javierja Bardema in Penelope Cruz, 'sposodil' od Pedra Almodovarja. Foto: EPA

Diane Keaton, Mia Farrow, Diane West in v zadnjem času Scarlett Johansson - vsem tem igralkam je skupno predvsem eno: izvrstne vloge jim je dal newyorški nevrotik, ki sliši na ime Woody Allen. Ta svojemu "filmskemu haremu" zdaj dodaja še francosko prvo damo.

Včasih je treba preprosto tvegati
"Predlagal mi je, naj igram v njegovem novem filmu. Ne vem še, kakšno vlogo mi bo dal, a sem privolila," je 41-letna Brunijeva povedala v osrednji zabavni večerni oddaji mreže Canal+. "V življenju grem v vse na slepo, sicer ne bi nikoli ničesar naredila," je še dodala, pri čemer očitno ni namigovala samo na svojo kariero, ampak tudi na nenadni lanski skok v zakonski stan s francoskim predsednikom Sarkozyjem. "Seveda sploh nisem igralka. Morda bom obupna, ampak take priložnosti preprosto ne morem izpustiti. Ko bom babica, si želim, da bi lahko rekla, da sem posnela film z Woodyjem Allenom," je glede svojih kvalifikacij iskrena prva dama.

Allen je imel menda en sam pogoj: naj, preden se "njun" projekt ne uresniči, ne privoli v sodelovanje z nobenim drugim režiserjem.

"Flirtata" že od poletja
Newyorški režiser, ki je v zadnjem desetletju dogajanje svojih filmov iz New Yorka nekajkrat preselil na staro celino, je francoski predsedniški par obiskal junija letos, ko se je v Evropi mudil zaradi promocije filma Whatever Works. Že takrat je na novinarski konferenci na vprašanje, ali že ima ogledano kako novo filmsko muzo, nedvoumno odgovoril, da bi vlogo v hipu dal Carli Bruni. "Prepričan sem, da bi se odlično odrezala; ima karizmo in vajena je nastopanja, občinstvo jo torej že pozna, primerna pa bi bila za različne vloge."

Brunijeva je v svojem "prejšnjem življenju" nastopila v več TV-serijah in filmih; med opaznejšimi sta bila denimo Prêt-à-Porter Roberta Altmana (1994) in francoska komedija Paparazzi (1998) - je pa res, da je do zdaj vsakič igrala samo sebe.