Ljubitelji serije Igra prestolov imajo že nekaj časa na koledarju označen 16. julij, ko bo HBO predvajal prvo epizodo sedme sezone. Foto: Posnetek iz serije/HBO
Ljubitelji serije Igra prestolov imajo že nekaj časa na koledarju označen 16. julij, ko bo HBO predvajal prvo epizodo sedme sezone. Foto: Posnetek iz serije/HBO
Igra prestolov
Igra prestolov je redna slavljenka podelitve nagrad emmy, do zdaj jih je osvojila 38. Foto: Reuters

Dvorano, v katero vstopi John Snow (Kit Harington), poznamo. Stopa proti prestolu v Winterfellu, kjer smo ga nazadnje videli, ko so ga razglasili za Kralja severa. Tudi Cersei Lannister (Lena Headey) se usede na mesto, ki si ga je v epskem obračunu s sovražniki priborila na koncu šeste sezone, Železni prestol. Dvorana, kjer vlada kraljica zmajev Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), je morda Dragonstone, njena odprava z zavezniki proti Westerosu pa je očitno žela prve uspehe.

V pričakovanju Nočnega kralja
Ob koncu dobro minuto dolg napovednik, ki očitno ni kolaž različnih prizorov epizod prihajajoče sezone HBO-jeve serije, ampak prav za to priložnost posnet filmček, spomni na Martinov namig o grenko-sladkem koncu. Hladna sapa, ki jo izdihne Cersei, potrdi, da je zima dokončno prispela tudi v Kraljevi pristanek, zlovešče modro oko pa nevarnost, ki jim grozi od uvodnega prizora serije, Nočnega kralja in seveda njegove Bele hodce.

Odštevanje do 16. julija
Kot je znano, bomo prvo epizodo sedme sezone dočakali 16. julija, v nasprotju s prvimi šestimi (vsaka je imela po deset epizod) pa bo obsegala le sedem epizod. Martinovi zapisi fantazijske sage Pesem ledu in ognja so pošli že pred časom, zato HBO-jeva ekipa z Davidom Benioffom in D. B. Weissom na čelu zgodbo nadaljuje sama, a po Martinovih usmeritvah pisatelja in seveda oprta na gradivo napovedanih šestega in sedmega romana knjižne franšize.

Sedmo sezono so snemali na lokacijah, ki jih HBO-jeva ekipa v večji meri dobro pozna, od Hrvaške do Irske, Španije in Islandije. Ob dobro znani igralski zasedbi, ki jo poleg omenjene trojice med drugim sestavljata še Peter Dinklage in Nikolaj Coster-Waldau, prihajajo z novo sezono okrepitve, med katerimi sta Jim Broadbent in Tom Hopper. Ena najbolj gledanih in obenem piratiziranih serij vseh časov se bo sklenila z osmo sezono.